Bombaların altında Gazze'de göç sürüyor

İsrail'in 306 gündür düzenlediği saldırılar nedeniyle Filistinliler evlerini terk etmek zorunda kalıyor.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
07 Ağustos 2024 13:26
GÜNCELLEME
07 Ağustos 2024 13:52
Bombaların altında Gazze'de göç sürüyor
O
Onur Çetinkaya Editör

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik bombardımanı ve "bölgenin boşaltılması" çağrıları sonucunda binlerce Filistinli yeniden göç etmek zorunda kaldı. 

Özellikle Beyt Hanun ve çevresindeki bölgelerden Gazze kentine ve Cibaliya'ya doğru yoğun bir göç dalgası yaşanıyor. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, Filistinliler, herhangi bir ulaşım aracı olmadan yanlarına alabildikleri eşyalarla yaya olarak yollara düşüyor.


İsrail ordusu sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Beyt Hanun, Menşiyye ve Şeyh Zayid mahallelerinde yaşayanların "güvenlikleri için" Gazze kentine gitmeleri gerektiğini belirtmişti. Adraee, bu bölgelerden İsrail'e füze atıldığını iddia etti.


7 Ekim'den bu yana süren İsrail saldırıları nedeniyle Filistinliler defalarca yerlerinden edildi. İsrail ordusu, saldırılara hazırlık amacıyla yerleşim alanlarına ve mahalle sakinlerine tahliye çağrıları yapıyor. 

Zorla yerlerinden edilen Filistinliler, sokaklarda, okullarda veya park gibi alanlarda çadırlarda kalmak zorunda kalıyor. Altyapı eksiklikleri ve salgın hastalık riskleri de bu bölgelerde yaşayanlar için ciddi bir sorun teşkil ediyor.


Gazze'deki hükümetin medya ofisi, 7 Ekim'den bu yana zorla yerlerinden edilenlerin sayısının iki milyona ulaştığını belirtti.

306 gündür aralıksız devam eden saldırılarına ilişkin bilgiler verildi.  İsrail ordusu son 24 saatte düzenlediği saldırılarda  24 Filistinli daha hayatını kaybetti, 110 Filistinli yaralandı. Hayatını kaybedenlerin sayısı 39 bin 677'ye, yaralı sayısı da 91 bin 645'e yükseldi.

Etiketler Gazze
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa