Adana sallandı, ünlü jeolog uyardı: "Faylar tetiklendi!"

Yer bilimci Hasan Sözbilir, Adana'da gerçekleşen son depremlerin neye işaret ettiğini anlattı. İşte Prof. Dr. Sözbilir'den açıklamalar...

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
07 Ağustos 2024 13:32
GÜNCELLEME
07 Ağustos 2024 14:12
Adana sallandı, ünlü jeolog uyardı: ''Faylar tetiklendi!''
Hakan Öksüz Editör

Adana'nın Kozan ilçesinde Richter ölçeğine göre, 1'er dakika arayla, 4.6, 4.5 ve 4.0 büyüklüğünde 3 deprem meydana geldi. 


Saha taraması devam ediyor

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre saat 05.32'de 4.6, 05.33'de 4.5 ve 05.34'de 4.0 büyüklüğünde; 7.0 kilometre derinlikte art arda 3 deprem meydana geldi. 

Kozan ve merkez Seyhan ilçelerinde de hissedilen depremde ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmazken, AFAD ekipleri saha tarama çalışmaları başlattı.


"Adana merkezinden diri fay geçmiyor"

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'nde görevli Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Adana'daki depremlerin ardından değerlendirmelerde bulundu. Sözbilir, şunları söyledi:

"6 Şubat'ta biriken stres, her yöne ilerledi"

Adana'da meydana gelen son depremlerin neye işaret ettiğini anlatan Sözbilir, "6 Şubat 2023'teki depremler sonucu faylar kırıldı, fay uçlarında stres birikti. Burada biriken enerji, her yöne ilerledi. Adana genelinde master planlar hazırlanmalı. Kentsel dönüşüm hayati önem arz ediyor." dedi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa