Blinken, Hamas'ın yeni liderine seslendi

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Hamas’ın yeni lideri Yahya Sinvar’a seslenerek, “Ateşkesin karar vericisi konumundasın” dedi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
07 Ağustos 2024 14:59
GÜNCELLEME
07 Ağustos 2024 15:24
Blinken, Hamas'ın yeni liderine seslendi
AA
Kaynak AA

Rusya savaşın bitmesini isterken, milyar dolarlık paketler halinde askerî destek sağladığı Ukrayna’yı dolduruşa getirerek Ukrayna-Rusya savaşını devam ettirmek isteyen savaş, katliam, kan ve gözyaşı tanrısı ABD, kirli oyununu İsrail’in Gazze’deki soykırımında da sürdürüyor.

Filistin'in en büyük siyasi partisi Hamas'ın lideri ve Filistin’in seçilmiş son Başbakanı İsmail Heniyye’nin savaşın sona ermesi için çırpınışlarına saldırılarla karşılık veren ve hiçbir zaman barış niyetini ortaya koymayan İsrail, katliamların cesaretini ABD’den almasına rağmen savaş isteyen taraf Filistin’miş gibi gösterilmek isteniyor.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken da, sanki savaşı sürdürmek isteyen Hamas’mış gibi, ateşkesin karar vericisi konumunda olan kişinin Hamas’ın yeni lideri Yahya Sinvan olduğunu ileri sürdü. ABD’nin de arzusu yönünde savaşı devam ettiren Binyamin Netenyahu’yu barış yanlısı gibi takdim eden Antony Blinken, tüm problemin kaynağının Hamas olduğu algısı oluşturmak istedi.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken'dan Gazze açıklamaları

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Avustralyalı mevkidaşlarıyla Annapolis kentinde gerçekleştirilen toplantının ardından düzenlenen basın toplantısında, Gazze'deki durum hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Blinken, Hamas'ın yeni siyasi büro başkanı Yahya Sinvar'ın üzerinde büyük bir sorumluluk olduğunu vurgulayarak, mevcut ateşkes sürecinin kritik bir aşamada olduğunu ifade etti.

Blinken: Dönüm noktasındayız

Blinken, sürecin bir dönüm noktasında olduğunu belirterek, "Bay Sinvar, ateşkesi sürdürme kararını verecek ana karar verici. Bu ateşkes, bölgedeki kadın, çocuk ve erkekler için büyük faydalar sağlayabilir" dedi. Ayrıca, müzakerelerin son aşamasına geldiğini ve çözümün yakın olduğuna inandığını dile getirdi. Blinken, varılacak ateşkes anlaşmasının Gazze halkının rahatlamasını ve esirlerin evlerine dönmesini sağlayacağını umduğunu ekledi.

ABD Savunma Bakanı Austin'den Irak açıklaması

Ayrıca, ABD (Amerika Birleşik Devletleri) Savunma Bakanı Austin, Irak'ta bulunan Ayn El-Esed Üssü'ne düzenlenen saldırıya da değindi. Saldırıda yaralanan ABD askerleri olduğunu hatırlatan Austin, saldırının arkasında İran destekli Şii bir milis grubun olduğunu, ancak devam eden soruşturma nedeniyle bu aşamada kesin bir grup ismi vermeyeceğini açıkladı. Austin, "ABD, bölgedeki askerlerimize yönelik saldırıları kesinlikle tolere etmeyecektir" diyerek, ABD'nin bölgedeki tutumunun net olduğunu savundu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa