Tom Hardy'den Yusuf Dikeç paylaşımı: "Efsane!"

Hollywood yıldızı Tom Hardy, Olimpiyat Oyunları'ndaki havalı pozuyla dünyada gündem olan Yusuf Dikeç'in fotoğrafını paylaştı.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
07 Ağustos 2024 15:29
GÜNCELLEME
07 Ağustos 2024 16:23
Tom Hardy'den Yusuf Dikeç paylaşımı: ''Efsane!''
Hakan Öksüz Editör

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda 10 metre havalı tabanca karışık takım kategorisinde gümüş madalya kazanan Yusuf Dikeç-Şevval İlayda Tarhan  karışık takım kategorisinde yarıştı. 

Dikeç ve Tarhan'dan oluşan milli takım, olimpiyat tarihinde atıcılıkta Türkiye'ye ilk madalyasını kazandırdı. Elemelerde 582 puanla birinci olan milli atıcılar  aynı zamanda olimpiyat sıralama rekorunu da egale etti.


Rahatlığıyla dünyada gündem oldu 

2 dünya ve 5 Avrupa şampiyonluğu madalyası bulunan milli atıcı 10 metre havalı tabanca kategorisinde ise rahatlığıyla dünyayı kendine hayran bıraktı. Dünya çapında milyonlarca hayrana sahip pek çok ünlü isim, Dikeç hakkında paylaşımlar yaptı.


Tom Hardy, Yusuf Dikeç'e hayran kaldı

Yusuf Dikeç'e hayran kalan ünlülerden biri de oyuncu Tom Hardy oldu. "Peaky Blinders", "Venom", "The Revenant", "Dunkirk", "Mad Max" ve "Warrior" gibi yapımlarda boy gösteren yıldız oyuncu, Yusuf Dikeç paylaşımı yaptı.


Dikeç'in madalyalı fotoğrafını paylaşan Tom Hardy, şu ifadeleri kullandı:


Yusuf Dikeç Kimdir?

Yusuf Dikeç, 1 Ocak 1973'te yılında Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde doğdu. Yusuf Dikeç, Türk atıcılık sporunun önde gelen isimlerinden biri ve emekli bir astsubaydır. 

Başarılı bir kariyere sahip olan Dikeç, Jandarma Gücü Spor Kulübü bünyesinde uzun yıllar spor yapmıştır.

2012 Yaz Olimpiyatları'nda Türkiye'yi 10 m havalı tabanca ve 50 m tabanca dallarında temsil eden Dikeç, bu önemli organizasyonda deneyim kazanmıştır. 


Mersin'de düzenlenen 2013 Akdeniz Oyunları'nda ise bir altın ve bir gümüş madalya alarak dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştır. 

2016 Yaz Olimpiyatları'nda da yarışan Dikeç, 50 metre tabanca kategorisinde 550 puanla 22. sırada yer almış ve elemelerde elenmiştir. 

Ayrıca, Jandarma Genel Komutanlığı'nda Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş rütbesine sahip bir asker olarak görev yapmıştır.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa