Antalya'da korkunç kaza: 1 ölü, 1 yaralı

Antalya Kepez'de bir otomobil ile motosiklet çarpıştı. Korkunç kazada 14 yaşındaki motosiklet sürücüsü can verdi, 1 kişi yaralandı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
07 Ağustos 2024 16:38
GÜNCELLEME
07 Ağustos 2024 16:57
Antalya'da korkunç kaza: 1 ölü, 1 yaralı
AA
Kaynak AA

Antalya Kepez'e bağlı Altıayak Mahallesi'nde korkunç bir kaza yaşandı. 18 yaşındaki O.S.T'nin kullandığı otomobil, S.B. (14) yönetimindeki motosiklete çarptı. Osman Gazi Caddesi'nde meydana gelen kazanın etkisiyle motosiklet savrularak elektrik direğine çarptı.

14 yaşındaki çocuk can verdi

Kazanın etkisiyle refüjde yer alan ağaçlara çarpan otomobilin sürücüsünün yaralandığı kaydedildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, 14 yaşındaki motosiklet sürücüsü S.B'nin yaşamını yitirdiğini tespit etti. Kazada can veren çocuğun yakınları sinir krizi geçirdi.

Türkiye geneline ilişkin kaza raporu

İçişleri Bakanlığı, 25 Temmuz-1 Ağustos'ta tarihleri arasındaki bir haftada 2 milyonu aşkın aracın emniyet ve jandarma tarafından denetlendiğini açıkladı. 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Emniyet ve Jandarma Trafik ekiplerinin söz konusu tarihlerde denetimlerin sonuçlarını açıkladı.

Denetlene araç sayısı 2 milyon  

1 haftalık sürede gerçekleştirilen trafik denetimlerinde  2 milyon 526 bin 729 araç denetlendi. Denetimlerde, mevzuatta izin verilmeyen araçlara ışıklı ya da çakar takarak kullanan 246 sürücüye işlem yapıldığı bildirildi.


Hız ve ihlal, kusurlar

Denetimlerde hız ihlâli yapan 120 bin 218, periyodik muayenesi yaptırılmamış 24 bin 968,Emniyet kemeri kullanmayan 18 bin 319, Sürücü belgesiz araç kullanan 15 bin 88 ve Zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmayan 9 bin 691 olmak üzere diğer işlemlerle birlikte, toplam 434 bin 129 araca ve sürücüye işlem yapıldı.

Yerlikaya'dan trafik kuralları ile ilgili uyarı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, vatandaşlara bir kez daha aşırı hız yapmama, emniyet kemerini takma konusunda bir kez daha uyarılarını yineledi.

 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa