TÜRK-İŞ'ten illerde zam mitingi

İşçiler için ikinci 6 aylık dönemde ücret zammının yüzde 24,73 olması talep eden TÜRK-İŞ vergide adalet konusunda mitingler düzenleyecek.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
07 Ağustos 2024 17:20
GÜNCELLEME
07 Ağustos 2024 17:42
TÜRK-İŞ'ten illerde zam mitingi
O
Onur Çetinkaya Editör

TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu, Konfederasyon Genel Merkezi'nde bir toplantı düzenleyerek işçilerin taleplerini ve çalışma hayatındaki güncel sorunları ele aldı. 


Ücret talep edildi 

Bu toplantıda, işçiler için ikinci 6 aylık dönemde yüzde 24,73 oranında bir ücret zammı talep edildi ve bu oranın diğer aylarda başlayan toplu iş sözleşmelerine de uygulanması gerektiği belirtildi.

Vergide Adalet Talebi

Toplantının önemli başlıklarından biri "vergide adalet" konusuydu. TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu, vergi sisteminin adil bir şekilde düzenlenmesi gerektiğini vurguladı.

Yeniden düzenleme talebi

Gelir düzeyine göre vergilendirme yapılması, yani az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınması gerektiği ifade edildi. Ayrıca, vergi sisteminin 2025 merkezi yönetim bütçe kanunu görüşmelerinde gelir adaleti dikkate alınarak yeniden düzenlenmesi talep edildi.

Mitingler düzenlenecek 

Toplantıda alınan kararla, TÜRK-İŞ ve bağlı sendikaların Türkiye'nin dört bir yanında vergide adalet konusunda toplantılar düzenlemesi kararlaştırıldı. 

Ankara'da vergide adalet mitingi 

Ağustos ayı sonunda başlayacak şekilde il il mitingler yapılacak ve mitinglerin gerçekleştirilemeyeceği illerde basın açıklamaları düzenlenecek. Bu mitingler ve basın açıklamalarının ardından, Ankara'da büyük bir miting yapılarak vergide adalet talebi dile getirilecek.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa