Muğla'daki tur otobüsü kazasında şoför ve otobüs sahibi tutuklandı

Muğla’da 3 kişinin öldüğü tur otobüsü kazasında bilirkişi, otobüs sahibi ve şoförünü asli kusurlu buldu. 2 kişi tutuklandı.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
07 Ağustos 2024 19:43
GÜNCELLEME
07 Ağustos 2024 19:52
Muğla'daki tur otobüsü kazasında şoför ve otobüs sahibi tutuklandı
DHA
Kaynak DHA

Muğla'nın Ula ilçesinde meydana gelen ve freni boşalan tur otobüsünün park halindeki araçlara çarpması sonucu 3 kişinin hayatını kaybettiği kazayla ilgili bilirkişi raporu tamamlandı.

Rapora göre, hayatını kaybeden otobüs şoförü Mehmet Doğu ve otobüsün sahibi Hüseyin Kafacı'nın (62) asli kusurlu olduğu tespit edildi. Bilirkişi raporunda, aracın fren balatalarının yandığı ve kazanın fren sistemindeki arızadan kaynaklandığı bilgisine yer verildi. Bu rapor doğrultusunda gözaltına alınan Hüseyin Kafacı, sevk edildiği adliyede tutuklandı.

Tur otobüsünün freni boşaldı

Kaza, 13 Temmuz günü saat 09.30 sıralarında Ula'nın Akyaka Mahallesi girişinde meydana geldi. Denizli’den Muğla’ya gezi düzenleyen Mehmet Doğu yönetimindeki 20 AIV 199 plakalı tur otobüsü, iddialara göre freninin boşalması sonucu yol kenarında park halinde bulunan 60 TS 868, 06 HKL 05 ve 34 FB 1282 plakalı araçlara çarptı. 

Kaza sonucunda Melisa Gültekin hayatını kaybetti, 2’si ağır olmak üzere 34 kişi yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. 

Yaralılar, çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Şoför Mehmet Doğu ve eşi Necla Doğu da tedavi gördükleri Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Böylece kazada hayatını kaybedenlerin sayısı 3’e yükseldi.

Bilirkişi raporu çıktı

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kazayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, 2 makine mühendisi ve 1 elektronik mühendisinden oluşan 3 kişilik bilirkişi heyeti görevlendirildi.

 Hazırlanan raporda, hayatını kaybeden şoför Mehmet Doğu ve otobüsün sahibi Hüseyin Kafacı'nın asli kusurlu oldukları belirtildi. Raporda, aracın fren balatalarının yandığı ve kazanın fren sistemindeki arızadan kaynaklandığı bilgisi yer aldı.

Ayrıca, Mehmet Doğu'nun arızayı fark etmiş olmasına rağmen aracı tehlikeli yolda kullanmaya devam ettiği, Hüseyin Kafacı'nın ise aracın bakım ve onarımını yaptırmadığı için asli kusurlu olduğu ifade edildi.

Savcılığın talimatıyla jandarma tarafından gözaltına alınan Hüseyin Kafacı, işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede "taksirle ölüme sebebiyet verme" suçundan tutuklandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa