Suriye'de Arap aşiretleri ile terör örgütü PKK/YPG arasında çatışma

Suriye'nin doğusundaki Deyrizor ilinde, PKK/YPG baskısı altındaki Arap aşiretleri ile ABD'nin desteklediği terör örgütü arasında çatışmalar çıktı.

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
07 Ağustos 2024 20:53
GÜNCELLEME
07 Ağustos 2024 21:07
Suriye'de Arap aşiretleri ile terör örgütü PKK/YPG arasında çatışma
CS
Canan Salman Editör

PKK/YPG, ABD desteğiyle Suriye’de işgal ettiği bölgelerde terör estiriyor.

Deyrizor'da PKK/YPG'li teröristlerin işgal ettiği bölgelerde baskı altındaki Arap aşiretleri yaşananlara isyan etti. Aşiretler ile terör örgütü arasında bu sabah saatlerinde çatışmalar başladı.

Yerel kaynakların verdiği bilgiye göre, Suriye’nin doğu ve güneydoğu kırsalında 9 ayrı noktada şiddetli çatışmalar meydana geldi.

Arap aşiretleri Busayra, İbrehiyye, Elharice, Tayyane, Ebu Hammam, Gazanic, Keşkiyye, Ziban ve Ellatva köylerinde PKK/YPG terör örgütünün sözde yol kontrol noktaları ile karargahlarına saldırdı.

Deyrizor'da PKK/YPG’nin üzerilerinde baskı kurduğu  Arap aşiretleri ile ABD'nin desteklediği terör örgütü arasında daha önce de şiddetli çatışmalar olmuştu.

ABD, çatışmalar üzerine devreye girdi. ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyona ait bir savaş uçağı, Arapların yoğun olarak bulunduğu Deyrizor ilinin kırsal bölgelerinde alçaktan uçuş yaptı.

Deyrizor'daki PKK/YPG işgali Arapları bıktırdı

Terör Örgütü, ABD ordusunun desteğiyle "DEAŞ'la mücadele" adı altında Deyrizor’u işgal etti. Deyrizor nüfusunun tamamı Araplardan oluşuyor.

Terör örgütü, işgal ettiği bölgelerde çocuk yaştaki Arapları zorla silah altına alıyor.

Bölgedeki kuyulara el koyarak elde ettiği petrolü, ABD yaptırımlarına rağmen Şam yönetimine kaçakçılar aracılığıyla satıyor.

Terör örgütü, bu gelirleri kendi faaliyetleri için kullanıyor. Bölgede yaşayan Araplar ise yerel hizmetler ve yardımlardan mahrum kalıyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa