Suudi Arabistan: "Heniyye suikasti İran'ın egemenliğinin ihlalidir"

Suudi Arabistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Velid el-Hureyci, İsmail Heniyye suikastının İran'ın egemenliğinin açık bir ihlali olduğunu söyledi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
07 Ağustos 2024 21:36
GÜNCELLEME
08 Ağustos 2024 01:40
Suudi Arabistan: ''Heniyye suikasti İran'ın egemenliğinin ihlalidir''
AA
Kaynak AA

Suudi Arabistan'dan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin Tahran ziyareti sırasında öldürülmesinin İran'ın egemenliğinin açık bir ihlali olduğu ve bölgesel barış ile güvenliğe tehdit oluşturduğu açıklaması geldi.

Açıklamayı, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan'ın Yardımcısı Velid el-Hureyci yaptı.

İslam İşbirliği Teşkilatı(İİT), İsrail'in Filistin halkına karşı saldırılarını ve İran'ın egemenliğine yönelik ihlalini görüşmek üzere Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde toplandı. 

Burada ülkesinin görüşlerini dile getiren Hureyci, Riyad yönetiminin, İsrail'in Filistin toprakları içinde ve dışında Filistin halkına yönelik bariz saldırıları ve hukuka aykırı uygulamaları nedeniyle  tırmanan olayların ciddiyetinin farkında olduğunu bildirdi.

 Hamas lideri Heniyye'nin Tahran'a yaptığı ziyaret sırasında öldürüldüğüne dikkati çeken Suudi Arabistan Dışişleri Bakan Yardımcısı, bunu İran'ın egemenliğinin, toprak bütünlüğünün, ulusal güvenliğinin, uluslararası hukukun açık bir ihlali olarak niteledi ve bölgesel barış ile güvenliğe tehdit oluşturduğunun altını çizdi.

Hureyci ayrıca, Suudi Arabistan'ın Filistin meselesine yönelik kararlı duruşuna vurgu yaparak, İsrail güçlerinin sivillere yönelik saldırılarını kınadıklarını hatırlattı.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Velid el-Hureyci, devletlerin egemenliğine yönelik her türlü saldırıyı veya herhangi bir devletin iç işlerine müdahaleyi reddettiklerini de dile getirdi.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, 31 Temmuz'da, İran'ın başkenti Tahran'da uğradığı suikas sonucu hayatını kaybetmişti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa