Mısır, İran hava sahasını kullanmaktan kaçınacağını duyurdu

Mısır, 8 Ağustos'ta (bu gece) saat 04.00 ile 07.00 arasında İran hava sahasını kullanmaktan kaçınacağını duyurdu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
08 Ağustos 2024 00:48
GÜNCELLEME
08 Ağustos 2024 01:11
Mısır, İran hava sahasını kullanmaktan kaçınacağını duyurdu
AA
Kaynak AA

Heniyye suikastı sonrası İran'ın misilleme tehdidi nedeniyle Ortadoğu diken üstünde duruyor.

Her açıklaması alarm zillerinin çalmasına yol açan İran yönetimi "askeri tatbikat yapacağına" ilişkin resmi bildirimde bulundu.

Bu bölgede tansiyonu yükseltirken tedirginliği artırdı.

Mısır'dan İran hava sahasını kullanmama kararı

Mısır Sivil Havacılık Bakanlığı, İran'ın askeri tatbikatı dolayısıyla bu ülkenin hava sahasının kullanılmamasını kararlaştırdı.

Karara ilişkin yazılı bir açıklama yayımlanırken İran’ın askeri tatbikatlarının Tahran saatiyle 7 Ağustos'ta 11.30-14.30'da (TSİ 11.00-14.00) yapıldığı, 8 Ağustos'ta da 04.30-07.30 (TSİ 04.00-07.00) saatlerinde yapılacağına işaret edildi.

Açıklamada, İran makamlarından, bu ülkenin hava sahasını kullanan tüm sivil havacılık şirketlerine uyarı geldiği bilgisi paylaşıldı.

Bu gece Mısırlı havayolu şirketleri İran hava sahasına girmeyecek

Mısır makamlarının da bu uyarılar doğrultusunda, ülkedeki tüm hava yolu şirketlerine söz konusu saatlerde İran hava sahasını kullanmaması uyarısında bulunduğu aktarıldı.

Açıklamada, "havacılık güvenliğini etkileyen her türlü tehlikeden kaçınma, Mısır uçaklarındaki yolcuların güvenliğinin sağlanması ve bu konuda uluslararası standartların uygulanması" amacıyla İran hava sahasının kullanılmaması  yönünde uyarı yapıldığı vurgulandı.

İranlı yetkililer suskunluğunu koruyor

İranlı yetkililerden söz konusu karara ilişkin yorum gelmedi.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, 31 Temmuz'da, İran'ın başkenti Tahran'da uğradığı suikast sonucu yaşamını yitirmişti.

İran ve Hamas, saldırının arkasında İsrail’in olduğunu dile getirmişti. Tahran Yönetimi, Tel Aviv yönetimine misillemede bulunacağını duyurmuştu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa