Rize'de yağışlar sele neden oldu

Rize'de sağanak sele neden oldu; Karadeniz Sahil Yolu'nda mahsur kalan otomobili vatandaşlar itti... İşte haberin detayları...

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
08 Ağustos 2024 04:24
GÜNCELLEME
08 Ağustos 2024 07:21
Rize'de yağışlar sele neden oldu
DHA
Kaynak DHA

Rize'nin Ardeşen ilçesinde yoğun yağış nedeniyle sel, su baskını ve taşkınlar yaşandı. Göle dönüşen Karadeniz Sahil Yolu’nda su birikintisinde kalan bir araç ise yoldan geçen diğer sürücüler tarafından itilerek kurtarıldı.

İlçede saat 23.30 civarında etkili olan sağanak yağmur, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Sağanak yüzünden cadde ve sokaklar göle dönüştü, bazı evler ve iş yerlerini su bastı.

Bazı bölgeleri göle dönüşen Karadeniz Sahil Yolu'nda, su birikintileri yüzünden sürücüler zor anlar yaşadı. Fırtına Köprüsü Kavşağı'nda göle dönüşen karayolunda su birikintisinde mahsur kalan ve ilerlemeyen bir aracı ise yoldan geçen diğer sürücüler iterek sudan çıkardı. Belediye, Karayolları, DSİ ve itfaiye ekipleri de su baskınlarına müdahale ederek, tıkanan mazgalları açtı ve yollarda biriken suyu tahliye etmeye çalıştı.

Meteorolojiden günlük tahminler

Meteoroloji Genel Müdürlüğü olarak yapılan değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey kesimleri ile Akdeniz’in iç kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Akdeniz’in Toroslar kesimi, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Kırklareli’nin kıyı kesimleri ve Artvin çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, güney ve batı kesimlerde mevsim normalleri üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle kuzey, Akdeniz kıyılarında güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa