Havayolu şirketleri İsrail'e olan uçuşları askıya almaya devam ediyor

İsrail basını, ülkeye gidiş-dönüş uçuşlarını askıya alan yabancı hava yolu şirketi sayısının 20'ye ulaştığını duyurdu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
08 Ağustos 2024 07:35
GÜNCELLEME
08 Ağustos 2024 07:35
Havayolu şirketleri İsrail'e olan uçuşları askıya almaya devam ediyor
AA
Kaynak AA

İsrail'de yayın yapan Kanal 12'nin haberine göre, Orta Doğu'da artan güvenlik gerilimleri nedeniyle İsrail'e gidiş-dönüş uçuşlarını askıya alan yabancı hava yolu şirketlerinin sayısı artıyor. Daha önce uçuşlarını durduran şirketler ise aldıkları kararın süresini uzatıyor.

Dönüş uçuşu olmadığı için yurtdışında mahsur kalan İsrailli vatandaşların sayısının 150 bin civarında olduğu tahmin ediliyor.

Haberde, İrlanda merkezli Ryanair'in 8 Ağustos'a, İspanya merkezli Air Europa ve Bulgaristan merkezli Bulgaria Air'in 9 Ağustos'a, İtalya'nın bayrak taşıyıcı ITA ile Hırvatistan merkezli Croatia Hava Yolları'nın 10 Ağustos'a kadar İsrail'e uçuşlarını askıya aldığı belirtildi.


Letonya merkezli havayolu şirketi AirBaltic, Hindistan merkezli şirket AirIndia ve İspanya merkezli şirket Iberia Express'in 11 Ağustos'a kadar, Polonya ulusal hava yolu şirketi LOT'un da 12 Ağustos'a kadar İsrail uçuşlarını durdurduğu bildirildi.

Romanya merkezli Tarom, Alman hava yolu şirketi Lufthansa, İsviçre Uluslararası Hava Yolları (Swiss), Avusturya ulusal hava yolu firması Austrian Airlines, Brüksel Hava Yolları ve Almanya merkezli Eurowings'in de 13 Ağustos'a kadar İsrail'e uçuşlarını askıya aldığı ifade edildi.

Yunanistan merkezli Aegean Airlines'ın 14 Ağustos'a, ABD merkezli Delta Airlines'ın 31 Ağustos'a ve İngiltere merkezli EasyJet'in 29 Mart 2025'e kadar İsrail'e uçuş yapmayacağı belirtildi.


ABD merkezli hava yolu şirketi United Airlines ile İspanya merkezli Vueling Airlines'ın da bir sonraki duyuruya kadar İsrail uçuşlarını askıya aldığı kaydedildi.


İsrail ordusunun 30 Temmuz'da Lübnan'a düzenlediği saldırıda Hizbullah'ın üst düzey komutanlarından Fuad Şükür'ün öldürülmesi ve 31 Temmuz'da Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin Tahran'da suikasta uğraması, bölgede çatışmanın genişleyeceği yorumlarına neden oluyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa