İngiltere'de sokak olayları devam ediyor

İngiltere'de 100’den fazla aşırı sağcı şiddet eyleminin planlandığı saatlerde karşı gösteri için ırkçılık karşıtları, sokakları doldurdu...

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
08 Ağustos 2024 08:01
GÜNCELLEME
08 Ağustos 2024 08:01
İngiltere'de sokak olayları devam ediyor
AA
Kaynak AA

İngiltere genelinde ırkçılık karşıtları, aşırı sağcıların planladığı şiddet eylemlerine karşı birleşerek birçok kentte karşıt gösteriler düzenledi.

Binlerce polisin görev aldığı gösterilerde, ırkçılık karşıtlarının sayıca aşırı sağcı gruplardan çok daha fazla olduğu gözlemlendi.

Londra'nın doğusundaki Walthamstow'da on binlerce ırkçılık karşıtı, "EDL (İngiliz Savunma Ligi) Walthamstow'a hoş gelmedi", "Irkçılığa yer yok", "Özgür Filistin" ve "Nefret burada hoş karşılanmadı" yazılı pankartlar taşıyarak sokaklara döküldü.

Brighton'da bir hukuk bürosunun önünde az sayıda aşırı sağcı toplanırken, karşıt göstericilerin sayısının çok daha fazla olması nedeniyle polis, olası gerginlikleri önlemek için aşırı sağcıların etrafını sardı.

Liverpool'da yüzlerce kişi, göçmen danışma merkezi nedeniyle hedef alınan bir kilisenin etrafında canlı kalkan oluşturdu.

Birmingham'da toplanan yüzlerce gösterici, ırkçılık karşıtı ve Filistin'i destekleyen sloganlar attı.

Bristol'de ise büyük ölçüde barışçıl geçen protesto sırasında bir kişinin polis aracına tuğla atması üzerine gözaltına alındığı bildirildi.

İngiliz polis kaynakları, bu akşam ülke genelinde 100'e yakın aşırı sağcı eylem ve 30 karşıt etkinliğin planlandığını, binlerce uzman polis memurunun müdahale için hazır beklediğini bildirmişti.

İngiltere Başbakan Yardımcısı Angela Rayner, polisin şiddet eylemlerine karşılık vereceğini belirterek, sokaklarda haydutluğa hiçbir şekilde izin verilmeyeceğini vurgulamıştı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa