Japonya'da art arda büyük deprem! Tsunami uyarısı yapıldı

Japonya'nın güneyinde 7,1 büyüklüğünde deprem meydana geldiği bildirildi. Korkutan sarsıntının ardından hükümetten tsunami uyarısı geldi.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
08 Ağustos 2024 11:11
GÜNCELLEME
08 Ağustos 2024 12:32
Japonya'da art arda büyük deprem! Tsunami uyarısı yapıldı
Kübra Şenal Editör

Japonya'nın güneyinde şiddetli bir sarsıntı gerçekleşti. Depremin ardından yetkililer tarafından tsunami uyarısı yapıldı.

Japonya Meteoroloji Ajansı'nın aktardığı bilgilere göre; ülkenin güneyindeki depremin şiddetinin 7,1 büyüklüğünde olduğu bildirildi.


Seferler durdu tsunami uyarısı yapıldı 

Depremin ardından Japonya'nın güneybatısındaki Kyuşu ve Shikoku adalarındaki bazı bölgeler için tsunami uyarısı yapılırken Kyuşu Adası'nda hızlı tren seferlerinin durdurulduğu aktarıldı.


Japon enerji şirketinden açıklama

Japonya’nın Kyushu adasındaki Miyazaki kenti açıklarında meydana gelen 7,1 büyüklüğündeki deprem sonrası, Kyushu Elektrik Enerjisi Şirketi'nden açıklama geldi. Bölgedeki nükleer santrallerde herhangi bir anormallik tespit edilmediği belirtilirken açıklamada “Şu anda, güç kaynağı üzerinde herhangi bir etki teyit edilmemiştir. Hem Sendai Nükleer Santrali Ünite 2 hem de Genkai Nükleer Santrali Ünite 3 ve 4 normal çalışmaya devam etmektedir ve herhangi bir anormallik teyit edilmemiştir Sendai Nükleer Santrali Ünite 1 düzenli bir denetimden geçmektedir” denildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa