Netanyahu'dan Gazze ve savaş mesajı

10 aydır Gazze'de soykırımı sürdüren İsrail Başbakanı Netanyahu'dan katliama dair açıklama geldi. Bebek katili, savaşın bitmeyeceğini söyledi.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
08 Ağustos 2024 14:50
GÜNCELLEME
08 Ağustos 2024 15:49
Netanyahu'dan Gazze ve savaş mesajı
O
Onur Çetinkaya Editör

Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail’e düzenlediği Aksa Tufanı Operasyonu ile Gazze’den İsrail’e girerek en az 1200 İsrailliyi öldürmesi ve yüzlerce kişiyi rehin almasının üzerinden neredeyse 10 ay geçti.

Sonrasında ise İsrail’in Hamas’ı yok etme savaşı diğer bölgelere de  yayıldı.

Önce abluka altına alınan Gazze ardından da Refah'ta soykırım yaptı. Saldırılarda  40 bine yakın  Filistinli hayatını kaybetti, Gazze ve Refah'ın büyük bir kısmı yerle bir oldu. 

İsrail, dur durak bilmeden ABD ve diğer yanlı ülkeleri arkalarına alarak bölgeyi kanlı oyunlarıyla genişletmeye çalıştı. Siyonist Yahudiler, barbarlıklarını yıllardır sürdürdü. Gözünü kan bürümüş Netanyahu tüm uyarıları da hiçe sayıyor.  

Tarih boyunca Filistin halkına katliam ve saldırılarını kesmeyen İsrail, binlerce masum insanı şehit etti ve etmeye de devam ediyor. Şimdi ise Gazze’de Hamas, Batı Şeria’da Mahmud Abbas liderliğinde Katil Netanyahu ve yönetiminin karşısında dik duruş sergiliyor.

307 gündür saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de can kaybı 39 bin 699'a çıktı. Yaralı sayısının da 91 bin 722'ye yükseldi. 


Bebek katili Binyamin Netanyahu, Amerikan'In haftalık Time dergisine röportaj verdi. ABD'nin desteğini söylemeyi her defasında esirgemeyen İsrail Başbakanı, yine ABD'ye güvenerek açıklama yaptı. Gözünü masumların kanı bürümüş katil Netanyahu, Gazze'de yaşananlara dair konuştu.  Netanyahu, Gazze savaşının yakın zamanda bitmeyeceğini söyledi. 




Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa