Roblox'tan engelleme kararı açıklaması!

Roblox, engelleme kararına ilişkin açıklama yaptı. Oyun platformu, "Yeniden erişilebilir olmasını sağlamak için çalışacağız." dedi.

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
08 Ağustos 2024 17:24
GÜNCELLEME
04 Eylül 2024 11:25
Roblox'tan engelleme kararı açıklaması!
Ecem Çetin Editör

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, dün akşam saatlerinde oyun platformu Roblox ile ilgili bir açıklamada bulundu.

Tunç, çocukların istismarına neden olacak içerikler barındırması sebebiyle Roblox isimli oyun platformuna ve uygulama marketlerindeki linklerine Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında “İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun”da belirtilen hususlar çerçevesinde Adana 6. Sulh Ceza Hakimliğince erişim engeli getirildiğini ifade etti. 

Türkiye Cumhuriyeti'nin bir hukuk devleti olduğunu belirten Yılmaz Tunç, devletin anayasaya göre, çocukların korunmasını sağlamak için gerekli tedbirleri almakla yükümlü olduğunu söyledi. 


Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, geleceğin teminatı çocukların üstün yararının gözetilmesi, onların korunması ve desteklenmesinin herkesin görevi olduğunu aktaran Tunç, Türkiye'nin dünyadaki gelişmeleri yakından takip ettiğini, teknolojiyi en iyi şekilde kullanan ülkelerin başında geldiğini belirtti. 

Tunç, şöyle devam etti; 


"Yeniden erişilebilir olmasını sağlamak için çalışacağız."

Erişim engeli getirilen Roblox'tan açıklama geldi. 

Oyun platformu, faaliyet gösterdikleri ülkelerdeki yasa ve yönetmeliklere saygı duyduklarını ve yerel kanun koyucuların çocuklara verdiği önemi paylaştıklarını ifade etti. 

Platform, Roblox’un Türkiye’de mümkün olan en kısa sürede yeniden erişilebilir olmasını sağlamak için çalışacaklarını söyledi. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa