MEB duyurdu: 1. ve 5. sınıf öğretmenleri kura ile atanacak

Milli Eğitim Bakanlığı, birinci sınıf öğrencilerinin okutacak sınıf öğretmenleri ile 5. sınıf şubelerinin belirlenmesinde uygulama değişikliğine gitti.

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
08 Ağustos 2024 18:49
GÜNCELLEME
08 Ağustos 2024 18:58
MEB duyurdu: 1. ve 5. sınıf öğretmenleri kura ile atanacak
CS
Canan Salman Editör

Okulların açılmasına 1 ay kaldı.

İlkokula yeni başlayacak öğrencilerin velileri şimdiden ‘iyi öğretmen’ arayışına girdi. Herkes çocuğunu çevresinde referansı yüksek öğretmenlerin şubesine yerleştirme telaşını yaşıyor.

Ancak Milli Eğitim Bakanlığı’ndan bir son dakika bilgisi geldi.

Artık, öğretmen seçme devri bitti. Bakanlık, ilkokul birinci sınıf şubeleri ve sınıf öğretmenleri ile ortaokul 5. sınıf şubelerini, e-Okul sistemi üzerinden belirleyecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, gerekli tedbirlerin alınması için yeni alınan kararı valiliklere yazı gönderdi.

MEB’den yönerge hatırlatması

Yazıda, Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 11. Maddesindeki hükümler hatırlatıldı.

Buna göre; ilkokula kaydı yapılan öğrencilerin şubeleri ve öğretmenleri kura yöntemi ile e-Okul sistemi üzerinden Bakanlıkça belirleniyor. 

İlkokulda şube değişikliği, velinin yazılı talebi üzerine rehberlik servisinin hazırlayacağı gerekçeli görüş raporu alınarak okul yönetimince o ders yılı içinde bir defaya mahsus olmak üzere yapılabiliyor.

Okullarda şube değişikliği, şartlara bağlı

Ortaokul ve imam hatip ortaokuluna kaydı yapılan öğrencilerin şubeleri de, kura yöntemi kullanılarak, e-Okul sistemi üzerinden Bakanlıkça oluşturuluyor.

İlkokuldaki gibi velinin yılda bir kez değişiklik talep etme hakkı bulunuyor. Anca o değişiklik de, rehberlik servisinin hazırlayacağı gerekçeli görüş raporu alınarak okul yönetimince uygun bulunursa o ders yılı içinde gerçekleştirilebiliyor.

5. sınıf şubeleri e-Okul üzerinden oluşturulacak

Şube ve sınıf öğretmeni belirleme süreçleri, "Milli Eğitim Bakanlığı İlkokul 1. Sınıf Şubeleri ile Sınıf Öğretmenlerinin ve Ortaokul 5. Sınıf Şubelerinin e-Okul Üzerinden Belirlenmesine İlişkin Yönerge" hükümleri doğrultusunda yürütülecek.

Birinci sınıf öğretmenlerinin belirleneceği tarih belli oldu 

Yönergeye göre, öğrencilerin şubeleri ve 1. sınıf öğretmenleri e-Okul sistemi üzerinden 28-30 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı valiliklere gönderdiği yazıda, yönergenin "Kura İşleminden Önce Yapılacak İş Ve İşlemler" başlıklı 7. maddesinde belirtilen işlemlerin zamanında ve doğru şekilde yapılmasının önemine işaret etti.

Valilikler titizlikle süreci yürütecek

Yönetmelik ve Yönerge hükümlerine azami özen gösterilmesini isteyen bakanlık, yapılacak iş ve işlemlerde herhangi bir aksaklık oluşmaması için valiliklerce tüm tedbirlerin alınması gerektiğini vurguladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa