Yaşar Neslihanoğlu: AK Partili belediyelere bir ödeme emri gidiyor mu?

Yaşar Neslihanoğlu, gündemde yer alan SGK borçlarıyla ilgili açıklama yaptı. Neslihanoğlu, "Gündem SGK falan değil, ekonomi" dedi.

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
08 Ağustos 2024 20:04
GÜNCELLEME
08 Ağustos 2024 20:43
Yaşar Neslihanoğlu: AK Partili belediyelere bir ödeme emri gidiyor mu?
Ecem Çetin Editör

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Ağustos Ayı Meclis Toplantısı'nın 1. birleşimi gerçekleştirildi. 

Söz alarak kürsüye çıkan Ankara Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu, siyasetin gündeminde olan SGK borçlarıyla ilgili bir açıklama yaptı. 

"Bu belediyelere bir ödeme emri gidiyor mu?"

Neslihanoğlu, gündemin SGK falan olmadığını ekonomi olduğunu söyledi. SGK borçlarının gündem değiştirmek için yapılan bir konu olduğunu ifade eden Yaşar Neslihanoğlu, "Bunu hepimiz biliyoruz. Bizim kaç belediyemiz var biliyor musunuz? 1402 belediye var. Bunun Türkiye genelinde 1307 tanesinin SGK borcu var. Bunlardan 251 belediyemiz vardı bizim 412'ye çıktı. 975 tane Cumhur İttifakı belediyesinin de SGK borcu var. Şimdi ben soruyorum bu belediyelere bir ödeme emri gidiyor mu? Ya da bir haciz ipotek konuyor mu? AK Parti Grup Başkanvekilimiz bu konuyu bir araştırsın. " dedi. 

"CHP'li belediyelerin borçları diye algı yapmak yanlış"

Keçiören Belediyesinin 1.3 milyar SGK borcuyla devraldığını, CHP'li belediyenin borcu dendiğini söyleyen Neslihanoğlu, "Bu belediye, bu borç sizden gelen bir borç. Ama biz bunu ödenecek tabii ki. Yapılandırma çıkarsa, yapılandırma yoksa başka türlü taksitlendirip, takas, trampa bir şekilde ödenecek. Ama bunları durup durup CHP'li belediyelerin borçları diye algı yapmak yanlış." ifadelerini kullandı. 

CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu, şöyle devam etti; 

"Yüzde 90 dururken yüzde 10'un peşine düşmemek lazım"

"Şimdi SGK'nın alacaklarına bakıyoruz. Belediyelerden ve iştiraklerinden alacak tutarı SGK'nın toplam alacağının %10'u.  %90 kimin? İsim yok. Her sene bir en az bir kere veya en fazla iki kere bu borçlu listelerinin açıklanması gerekirken açıklanan bir liste var mı? Yok Muhtemelen daha önceden hani vergi borçları SGK borçları, sinilen firmalar var ya affa uğranan muhtemelen o yüzde 90 borçlarda büyük ihtimalle büyük bir kısmı bu firmaların. Şimdi önce oradan başlamak lazım.  Yüzde 90 dururken yüzde onun peşine düşmemek lazım. 

"Başarılı dediğiniz bir belediye başkanınız Mansur başkanımız da iki kat fark attı. İki kat fark attı"

Şunu açıkça söyleyelim; En son seçimlerde de Ankara halkımız burada kimin becerikli, kimin liyakatli kadrolarla büyükşehir belediyesinin yönettiğinin cevabını vermiştir. Bir ilçe belediyeniz büyükşehire aday oldu. Başarılı dediğiniz bir belediye başkanınız Mansur başkanımız da iki kat fark attı. İki kat fark attı. Bunun sonucu ortada. Yani burada sunni gündemler yaratarak belediyeleri zan altında bırakarak emeklileri olur da belediyelerin üzerine salabilir miyiz siyasetiyle falan bu işler olmaz. Ankara Büyükşehir Belediyemiz şu an emeklileri Ankara'daki yaklaşık elli bin emekliye sahip çıkıyor. Her ay düzenli paralarını yatırıyor. Bunları da bilmenizi istiyorum."

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa