Kamala Harris'ten İsrail'e silah ambargosuna destek yok

ABD Başkan Yardımcısı Harris'in, Gazze'deki sivillerin korunması için çalışacağı, ancak İsrail'e yönelik bir silah ambargosunu desteklemediği bildirildi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
08 Ağustos 2024 21:55
GÜNCELLEME
08 Ağustos 2024 22:04
Kamala Harris'ten İsrail'e silah ambargosuna destek yok
AA
Kaynak AA

ABD başkanlık yarışında Demokratların başkan adayı olan Harris'in İsrail ve Filistin konusundaki politik tercihleri merak ediliyor.

Harris’in dış politika danışmanı Phil Gordon, medyaya İsrail’e silah vetosuna ilişkin yansıyan tartışmalara dair X hesabından açıklama yaptı.

Gordon, "Harris’in bu konuda çok net olduğunu dile getirdi.

Kamala Harris’in, İsrail'in İran'a ve İran destekli terör gruplarına karşı kendini savunabileceğinden emin olmak istediğine işaret eden Gordon, “Başkan Yardımcısı, İsrail'e yönelik bir silah ambargosunu desteklemiyor. Kendisi ayrıca Gazze'deki sivillerin korunması için çalışmaya ve uluslararası insani hukuku üstün tutmaya devam edecek." dedi.

Öte yandan, adı açıklanmayan bir yardımcısı, Harris'in Michigan'da Filistin destekçisi bir grupla yaptığı görüşmede İsrail'e yönelik bir silah ambargosu fikrini tartışmaya açmadığını aktardı.

Harris’in yardımcısı ABD medyasına yaptığı açıklamada, Joe Biden yönetiminin İsrail'e koşulsuz destek vermesinden rahatsız olan Demokratların oluşturduğu ve Michigan'daki ön seçimlerde Biden'a oy vermeyen seçmenlerden oluşan grubun, Harris’ten, İsrail'e silah ambargosunun  görüşülmesini talep ettiğini dile getirdi.

İsmi açıklanmayan yardımcı, Harris'in bu talebe olumlu yanıt vermediğini ifade etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa