Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar Emiri Al Sani’yi kabul etti

Katar Emiri Al Sani’yi kabul eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in, Heniyye suikastıyla ateşkese niyetli olmadığını bir kez daha ortaya koyduğunu söyledi.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
08 Ağustos 2024 23:59
GÜNCELLEME
09 Ağustos 2024 00:18
Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar Emiri Al Sani’yi kabul etti
EK
Ersin Küçükbarak Editör

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul ederek baş başa görüşme gerçekleştirdi.

Erdoğan, Katar Emiri ile görüşmesinde, İsrail'in, Heniyye suikastıyla ateşkese niyetli olmadığını tekrar ortaya koyduğunu vurguladı.

Konuyla ilgili İletişim Başkanlığı bir açıklama yaptı.

Buna göre, görüşmede Erdoğan ve Al Sani, Türkiye ile Katar ikili ilişkileri, İsrail'in Filistin topraklarındaki saldırıları, bölgesel ve küresel gelişmeleri ele aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “İsrail ateşkese niyetli olmadığını gösterdi”

Görüşmede, İsrail'in Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye suikastıyla ateşkese niyetli olmadığını bir kez daha ortaya koyduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin bölgeye kalıcı barış ve huzuru getirecek çözüm için çalışmaya devam ettiğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar ile birlikte sonuç alıcı gayretleri artırma niyetinde olduklarını bildirdi.

İsrail'in hem Filistin toprakları hem de Lübnan'daki saldırıları ile bölgede gerilimi artırmaya çalıştığına işaret eden Erdoğan,  son günlerde iyice artan İsrail saldırganlığını durdurmak için uluslararası toplumu etkin adımlar atmaya çağırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Katar ile ekonomik ilişkiler başta olmak üzere siyasi, askeri, ticari ve kültürel alanlarda iş birliğini ileri noktalara taşıma kararlığının tam olduğunu dile getirdi.

Erdoğan, atılacak adımlarla iki ülke arasındaki dayanışmanın perçinleneceğini kaydetti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa