İstanbul'da oto hırsızları suçüstü yakalandı

İstanbul-Esenyurt'ta polis ekiplerinin denetimi sırasında oto hırsızları suç üstü yakalandı. İşte yaşananlar ve detayları...

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
09 Ağustos 2024 05:57
GÜNCELLEME
09 Ağustos 2024 05:57
DHA
Kaynak DHA

Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Balıkyolu Mahallesi'nde ara sokaklarda "Genel Asayiş ve Huzur Denetimi" gerçekleştirdi. İlçe emniyet müdürünün de katıldığı denetim sırasında, polisin "dur" ihtarına uymayan bir minibüs, kovalamaca sonucu yakalandı. Yapılan incelemelerde minibüsün çalıntı olduğu ve içindeki iki kişinin kesinleşmiş hapis cezaları bulunduğu tespit edildi.

Onlarca araç ve motosiklet denetlendi

Denetim, 17.00-20.00 saatleri arasında gerçekleştirildi ve ilçe emniyet müdürleri ile emniyet müdür yardımcıları da katıldı. 6 ekipten oluşan 40 polisin katıldığı operasyonda, 80 araç, 15 motosiklet ve 9 iş yerinde arama yapıldı. Ayrıca 455 kişiye Genel Bilgi Taraması (GBT) uygulandı.

Minibüsü polislerin üzerine sürerek kaçtılar

Denetim esnasında, polisin "dur" ihtarına uymayarak kaçmaya çalışan bir minibüs, kovalamaca sonucunda durduruldu. Kontrollerde minibüsteki iki kişinin sırasıyla 17 yıl 4 ay ve 9 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezaları olduğu ortaya çıkarken, minibüsün çalıntı olduğu da tespit edildi. Kaçış anları güvenlik kameralarına yansırken, denetimlerde ayrıca yoklama kaçağı olan 12 kişi tespit edildi ve bir kişinin de aranması olduğu belirlendi. Evrakları eksik olan 10 araç sürücüsüne ise toplam 64 bin 269 lira idari para cezası uygulandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa