İngiltere'de aşırı sağı sokağa döken kadın gözaltına alındı

İngiltere'de aşırı sağı sokağa döken yalan haberi başlattığı iddiasıyla bir kadın gözaltına alındı. İşte İngiltere'deki sokak olaylarında son durum...

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
09 Ağustos 2024 06:45
GÜNCELLEME
09 Ağustos 2024 06:45
İngiltere'de aşırı sağı sokağa döken kadın gözaltına alındı
AA
Kaynak AA

İngiltere'de, sosyal medyada yalan bilgiler paylaşarak aşırı sağcı sokak olaylarını tetiklediği iddiasıyla 55 yaşındaki bir kadın gözaltına alındı.

Cheshire Polis Teşkilatı, Southport'ta 29 Temmuz'da meydana gelen ve 3 çocuğun ölümüyle sonuçlanan bıçaklı saldırının failine ilişkin sosyal medyada dezenformasyon yaptığı gerekçesiyle bir kadının gözaltına alındığını duyurdu.

Chester'da ikamet eden kadının, bugün (8 Ağustos) ırkçı nefreti kışkırtmak ve yanlış bilgi yaymak amacıyla yazılı materyal yayınladığı şüphesiyle gözaltına alındığı belirtildi.

Cheshire Polis Baş Müfettişi Alison Ross, olaylarla ilgili yaptığı açıklamada, 29 Temmuz'dan bu yana yaşanan aşırı sağcı sokak olaylarının, internette yayılan kötü niyetli ve yanlış bilgilere dayandığını vurguladı. Ross, "Bu durum, sosyal medyada doğruluğu kontrol edilmemiş bilgilerin paylaşılmasının ne kadar tehlikeli olduğuna dair önemli bir örnektir. Yaşananlar, internet ortamında ya da gerçek hayatta, eylemlerimizin sorumluluğunu taşımamız gerektiğine dair bir uyarıdır." dedi.


Bilgiyi 'ben uydurmadım' savunması

İngiliz medyasında yer alan haberlere göre, gözaltındaki kadının Bernadette Spofforth adlı bir iş insanı olduğu açıklandı. Daily Mail'e konuşan Spofforth, "Bu suçlamalardan dolayı utanıyorum. Bilgiyi ben uydurmadım; Southport'tan birisinden aldım." şeklinde konuştu.

Saldırganın kimliği hakkında yanlış bilgi paylaştığını kabul eden ancak bu paylaşımın aşırı sağ olayları tetiklediğini reddeden Spofforth, "Paylaşımımın ülkedeki şiddet olaylarıyla bağlantısı olduğunu düşünmüyorum. Ancak, paylaşımımın bir Rus haber sitesi tarafından kaynak olarak kullanılmış olabileceğini kabul ediyorum." dedi.

Spofforth, kapattığı X (eski Twitter) hesabında binlerce takipçisi olduğunu ve The Times'a yaptığı açıklamada, "Bu paylaşımı yaptım. Anlık bir içgüdüyle yapılmış saçma bir şeydi ve beni mahvetti." ifadelerini kullandı.


Saldırgan Gallerli Hristiyan çıkmıştı

Southport'ta 3 çocuğun ölümüne ve 8'i çocuk olmak üzere 10 kişinin yaralanmasına neden olan saldırganın, olaydan 3 gün sonra Axel Radukubana olduğu açıklandı. Galler'in başkenti Cardiff doğumlu Radukubana'nın Hristiyan olduğu da belirtildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa