İsrail Gazze'ye saldırmaya devam ediyor

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'ne düzenlediği hava saldırılarında en az 8 sivilin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
09 Ağustos 2024 08:27
GÜNCELLEME
09 Ağustos 2024 08:27
İsrail Gazze'ye saldırmaya devam ediyor
AA
Kaynak AA

Filistin'in resmi haber ajansı WAFA'nın bildirdiğine göre, İsrail, Gazze Şeridi'nin orta kesiminde bulunan Nusayrat Mülteci Kampı'nda Matar ailesine ait bir evi bombaladı.

Hava saldırısında, evde bulunan 3 sivilin hayatını kaybettiği, yaralıların olduğu belirtiliyor. Ayrıca, Gazze Şeridi'nin ortasında yer alan Magazi Mülteci Kampı'nda da yerleşim alanlarına düzenlenen hava saldırıları sonucunda 2 Filistinlinin yaşamını yitirdiği ve birçok kişinin yaralandığı kaydedildi.


İsrail öldürmeye devam ediyor

Haberde, İsrail savaş uçaklarının Gazze'nin kuzeyinde bulunan Cibaliya Mülteci Kampı'ndaki bir evi de bombaladığı ve bu saldırıda 3 sivilin daha hayatını kaybettiği, yaralıların olduğu bilgisi verildi.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus ve Refah kentlerinin de İsrail'in yoğun saldırılarına maruz kaldığı belirtilen haberde, bu bölgelerdeki saldırılarda can kayıplarının yaşandığı vurgulandı.


7 Ekim'den beri devam eden saldırılar

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda, en az 16 bin 314'ü çocuk, 10 bin 980'i kadın olmak üzere toplamda 39 bin 699 Filistinli yaşamını yitirdi, 91 bin 722 kişi ise yaralandı.

Haberde, hala enkaz altında binlerce kişinin olduğu ve hastaneler ile eğitim kurumlarının hedef alınarak sivil altyapının büyük ölçüde tahrip edildiği ifade edildi.


Ateşkes çağrısı

Öte yandan ABD, Mısır ve Katar, Gazze Şeridi'nde ateşkesin sağlanması ve esir değişimi konusunda müzakerelerin 15 Ağustos'ta Kahire veya Doha'da yeniden başlaması çağrısında bulundu.

ABD Başkanı Joe Biden, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ve Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, ortak bir yazılı açıklama yayımlayarak İsrail ile Hamas arasında ateşkes ve esir değişimi müzakerelerinin tekrar başlatılması gerektiğini belirtti. Açıklamada, müzakerelerin Mısır'ın başkenti Kahire veya Katar'ın başkenti Doha'da yapılabileceği ifade edildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa