Ankara’da sıcaklık değerleri yükseliyor

Hafta boyunca yaz sıcakları etkisindeki Ankara'da sabah itibariyle sıcaklık 29 dereceye kadar ulaşıyor, öğle saatlerinde 34 dereceleri görüyor.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
09 Ağustos 2024 09:06
GÜNCELLEME
09 Ağustos 2024 09:22
Ankara’da sıcaklık değerleri yükseliyor
MP
Mevlüt Peker Editör

Ankara, hafta boyunca yaz sıcaklarının etkisi altında kalacak. Cuma günü sabah saatlerinden itibaren şehirde sıcaklıklar 29 dereceye kadar ulaşacak ve öğle saatlerinde 34 dereceye çıkacak. Öğleden sonra hava biraz serinleyecek, ancak sıcaklık 33 derece civarında seyredecek.

Nem oranında dalgalanmalar bekleniyor

Nem oranı gün içinde değişkenlik gösterecek. Sabah saatlerinde yüzde 27 olan nem oranı, akşam üzeri yüzde 49'a kadar yükselecek. Bu durum, hissedilen sıcaklığı artırarak gün içinde değişken hava koşulları oluşturacak.

Rüzgarlar hafifleyecek

Rüzgar hızı gün boyunca ortalama 8 ile 12 km/sa arasında değişecek. En yüksek rüzgar hızının 30 km/sa olarak ölçülmesi bekleniyor. Rüzgarların serinletici etkisiyle akşam saatlerinde hava biraz daha rahatlayacak.

Beş günlük detaylı hava tahmini

Cumartesi günü gökyüzü parçalı bulutlu olacak, sıcaklıklar ise 33 dereceye kadar çıkacak. Pazar günü ve Pazartesi günü hava yine parçalı bulutlu, sıcaklıklar 32 derece civarında olacak. Salı günü ise gökyüzü açık ve güneşli olacak, sıcaklık 32 dereceye kadar yükselecek.

09 Ağustos Cuma (Az Bulutlu): 19°C - 34°C

10 Ağustos Cumartesi (Parçalı Bulutlu): 20°C - 33°C

11 Ağustos Pazar (Az Bulutlu): 19°C - 32°C

12 Ağustos Pazartesi (Açık): 19°C - 32°C

13 Ağustos Salı (Açık): 18°C - 32°C

Tarihsel verilerle karşılaştırma

Geçmiş yıllara bakıldığında, bu dönemdeki ortalama sıcaklık 16,5 derece ile 16,8 derece arasında değişirken, bu yıl sıcaklık değerlerinin bu ortalamaların üzerinde seyrettiği görülüyor. Maksimum sıcaklıklar ise geçmişte 30,6 derece ile 38,2 derece arasında değişmiş, bu hafta ise 34 derece ile ortalama değerlere yakın bir sıcaklık bekleniyor.

Hafta sonu planlarınızı şimdiden yapın!

Ankara'da hafta boyunca sıcak ve değişken hava koşullarının hakim olacağı, nem oranı ve rüzgar hızında dalgalanmaların yaşanacağı öngörülüyor. Sakin ve güneşli bir hafta sonu geçirmek için planlarınızı şimdiden yapmanız öneriliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa