Ankara'da poşetler içinde köpek cesetleri bulundu

Ankara'da poşet içerisinde çok sayıda köpek cesedi bulundu. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden konuya ilişkin açıklama geldi.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
09 Ağustos 2024 09:16
GÜNCELLEME
09 Ağustos 2024 12:38
Ankara'da poşetler içinde köpek cesetleri bulundu
O
Onur Çetinkaya Editör

Aylardır sokak köpekleriyle ilgili tartışmalar sürüyor.  Sokak hayvanları yasası olarak bilinen sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeler içeren "Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" TBMM Başkanlığına sunuldu.

Yasa TBMM'den geçti 

30 Temmuz'da TBMM Genel Kurulunda kabul edilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan kanuna göre, sahipsiz hayvanlar, ilgili belediyeler tarafından hayvan bakımevine götürülecek ardından rehabilite edilen köpekler sahiplendirilinceye kadar bu yerlerde barındırılacak.

Hayvanların hayatı ve sağlığı için tehlike teşkil eden ve olumsuz davranışları kontrol edilemeyen durumlarda, veteriner hekim tarafından ötenazi yapılmasına karar verilebilecek. Ötenazi işlemi veteriner hekim tarafından veya veteriner hekim gözetiminde yapılacak. 

Yasanın geçmesinin ardından Türkiye'nin birçok yerinden sokak hayvanlarıyla ilgili toplama görüntüleri peş peşe gelmeye başladı. 

Altındağ'da köpek cesetleri bulundu

Ankara'nın Altındağ ilçesinde vatandaşlar tarafından boş arazide parçalanmış halde onlarca köpek cesedi bulundu. Çevresi çitlerle çevrilmiş alandaki alanda bulunan köpeklerin poşete sarıldığı görüldü.

Görüntülerin ardından vatandaşlar köpeklerin bulunduğu alana gelerek tepki gösterdi.  Öldürülen köpeklerin tehlikeli ırk olduğu, bazılarında küpe takılı olduğu, kimi köpeklerde ise çip olmadığı öne sürüldü.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden açıklama

Ankara Büyükşehir Belediyesi, köpek katliamı ve toplu mezar olayının ardından açıklama yaptı. Barınağın Altındağ Belediyesi'ne bağlı olan barınakta yaşandığına dikkat çekilirken  Barınağın Ankara Büyükşehir Belediyesine ait olmadığı ve yaşanan  katliamın takipçisi olunacağı belirtildi. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa