Bazı illerde yağış var, bazı iller kavrulacak

Meteorolojik verilere göre bugün bazı kentlerde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yurdun büyük kısmında yaz sıcakları etkisini artıracak.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
09 Ağustos 2024 09:37
GÜNCELLEME
09 Ağustos 2024 11:22
Bazı illerde yağış var, bazı iller kavrulacak
Hakan Öksüz Editör

Meteoroloji'den gelen uyarılara göre bugün yurt genelinde sıcak havalar etkisini göstermeye devam edecek. Bazı bölgelerde sağanak yağış etkili olacak.

Yağış beklenen bölgeler 

Doğu Karadeniz kıyıları, Akdeniz'in iç bölgeleri, Ardahan, Kars, Afyonkarahisar,  Kocaeli ve Bolu'nun doğu ilçelerinde yağış bekleniyor. Türkiye genelinde hava sıcaklığının, mevsim normallerinden yüksek olacağı kaydedildi.


Yağışların öğle saatlerine kadar İstanbul'un kuzey ilçeleri ve Anadolu yakasında etkili olacağı kaydedildi. Ankara'nın kuzeyi, Denizli, Çankırı'nın batısı, Karabük'ün güney kesimleri, Kastamonu'da gök gürültülü sağanak yağış etkisini gösterecek.


Ankara'da hava durumu

Ankara, hafta boyunca yaz sıcaklarının etkisi altında kalacak. Cuma günü sabah saatlerinden itibaren şehirde sıcaklıklar 29 dereceye kadar ulaşacak ve öğle saatlerinde 34 dereceye çıkacak. Öğleden sonra hava biraz serinleyecek, ancak sıcaklık 33 derece civarında seyredecek.


Nem oranı gün içinde değişkenlik gösterecek. Sabah saatlerinde yüzde 27 olan nem oranı, akşam üzeri yüzde 49'a kadar yükselecek. Bu durum, hissedilen sıcaklığı artırarak gün içinde değişken hava koşulları oluşturacak.

İstanbul'da poyraz etkisi

Rüzgar çoğunlukla kuzeyden esecek. Yurdun güneydoğusu ile Akdeniz'in kıyı kesimlerinde rüzgarın güneyden zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor. İstanbul genelinde etkili olacak poyraz, bağıl nemi yükseltecek.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa