İranlı hackerlar, ABD'deki seçimler öncesi saldırılarını artırdı

ABD'deki başkanlık seçimleri öncesi İranlı bilgisayar korsanlarının saldırıları arttı. Eski bir başkan adayının hesabına saldırı yapıldı.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
09 Ağustos 2024 11:33
GÜNCELLEME
09 Ağustos 2024 12:07
İranlı hackerlar, ABD'deki seçimler öncesi saldırılarını artırdı
Hakan Öksüz Editör

ABD'de 5 Kasım'da yapılacak seçimler öncesi güvenlik endişeleri arttı. Rusya, Çin ve İran'dan gelebilecek siber saldırılara karşı teyakkuza geçen ABD, güvenlik tedbirlerini üst düzeye çıkardı.

İran kaynaklı saldırılar arttı

Microsoft'un siber güvenlik merkezi, seçimler öncesi saldırı riski ilgili bir rapor paylaştı. Seçimlere giderken İran kaynaklı siber saldırıların arttığı kaydedildi. Seçimlere ilişkin irili ufaklı etki operasyonları yapan İranlı bilgisayar korsanlarının, faaliyetlerine hız kazandırdığı vurgulandı. 


Üst düzey bir yetkilinin hesabını ele geçirmeye çalıştılar

Bazı ABD'li hükümet yetkililerinin mail hesaplarının zaman zaman saldırıya uğradığı belirtildi. İran Devrim Muhafızları Ordusu ile ilişkili grubun, hassas bilgileri ele geçirmek için üst düzey bir seçim kampanyası yetkilisinin hesaplarına saldırdığı ifade edildi.

Eski başkan adayının hesabına saldırı yaptılar

ABD'de daha önce başkanlık yarışına girmiş bir ismin hesabına girmeye çalışan grubun başarısızlığa uğradığı aktarıldı. 


Microsoft'un, söz konusu eski başkan adayına durumla ilgili bilgi verdiği vurgulandı. 

Trump-Kamala anketi

ABD seçim gündemiyle yoğrulurken Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump ile Demokrat Kamala Harris'in yarışına ilişkin anketler yapılıyor. Marist Koleji ile PBS televizyonu tarafından ortaklaşa yapılan ankete göre Kamala Harris'e verilen destek oranı arttı.


Kamala, Trump'tan 3 puan önde

NPR radyosunun duyurusuna göre söz konusu ankette Kamala Harris'e oy vereceğini söyleyenlerin oranı yüzde 51 oldu. Anket katılımcılarının yüzde 48'i ise tercihini Donald Trump'tan yana kullandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa