TBMM ziyaretçi girişinde yeni dönem

TBMM'de ziyaretçilerin girişi için yapılan Dikmen 2 No'lu kapı gelecek hafta itibarıyla hizmete açılacak. Ziyaretçiler artık bu kapıyı kullanacak.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
09 Ağustos 2024 12:01
GÜNCELLEME
09 Ağustos 2024 13:23
TBMM ziyaretçi girişinde yeni dönem
O
Onur Çetinkaya Editör

Türkiye Büyük Millet Meclisi bu sezon yoğun bir dönemi geride bıraktı.

Birçok konunun görüşüldüğü genel kurulda son olarak sokak hayvanları düzenlemesi oy çocukluğuyla TBMM'den geçerek yasalaştı. Mecliste bulunan vekiller son düzenlemenin ardından tatile çıktı. 


Yoğun gündem nedeniyle 1 Temmuz tarihinde ara veremeyen TBMM, 30 Temmuz itibarıyla tatile girdi. TBMM'nin tatile girmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.  Meclis'te yeni dönem 1 Ekim Salı günü saat 15.00'te yeniden başlayacak. 

Ziyaretçi girişlerinde yeni dönem

Geçtiğimiz aylarda TBMM'de yoğunluk ve güvenlik tedbirleri dikkate alınarak ziyaretçilerin araçla giriş yapabileceği yeni nizamiye oluşturulacağı açıklanmıştı. Yeni nizamiye, Meclis'in Dikmen kapı girişinin yanında bulunan otopark bölümüne inşa edildi.

Meclis'e yeni nizamiye

Ziyaretçiler, araçlarıyla Dikmen 2 No'lu Kapı'dan giriş yapabilecek ve bu kapı, TBMM'nin beşinci kapısı olarak hizmet verecek.  Yeni kapı gelecek haftadan sonra kullanıma açılacak.

Alınan kararlar kapsamında Meclis çalışanlarına ve milletvekilleri danışmanlarına yeni araç giriş kartları verilecek. Araç giriş kartlarının görselleri de değişecek. 


Yeni giriş kapısı böylelikle ziyaretçilerin Meclis yerleşkesine daha rahat ve güvenli bir şekilde erişimini sağlamış olacak. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa