Parçalanmış halde köpek cesetleri! Belediyeden açıklama

Altındağ Belediyesi, öldürülmüş halde bulunan sokak köpeklerine ilişkin açıklama yaptı. Belediye, bahsi geçen alanın hayvan mezarlığı olduğunu ifade etti.

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
09 Ağustos 2024 12:19
GÜNCELLEME
09 Ağustos 2024 14:32
Parçalanmış halde köpek cesetleri! Belediyeden açıklama
Ecem Çetin Editör

Ankara'nın Altındağ ilçesinde vatandaşlar tarafından boş arazide parçalanmış halde onlarca köpek cesedi bulundu. Çevresi çitlerle çevrilmiş alandaki alanda bulunan köpeklerin poşete sarıldığı görüldü.

O görüntüler, sosyal medyada oldukça gündem oldu. Çok sayıda kez paylaşılan ve tepkiler gelen görüntüler, hayvan severleri ayağı kaldırdı. 

Gündem olan görüntüler sonrasında Altındağ Belediyesinden açıklama geldi. 


Belediye, haberde bahsi geçen alanın Altındağ Belediyesine ait 5.000 m2 büyüklüğündeki, 150 kapasiteli geçici bakım evinin yakınında bulunan hayvan mezarlığı olduğunu söyledi. Belediye, bu mezarlığın gün içerisinde Altındağ sınırlarındaki mahallerde doğal ölümü gerçekleşen, trafik kazalarında ya enfeksiyona bağlı sebeplerle ölen sokak hayvanlarının gömüldüğü bir alan olduğunu belirtti. 

Altındağ Belediyesi, diğer belediyelerde de olduğu gibi vatandaşlardan gelen ihbarlar üzerine haftalık ortalama 20-25 yaşamını yitiren hayvanların toplandığını ve ve sağlık/hijyen kurallarına uygun bir şekilde bu alana gömüldüğünü ifade etti. 


Belediye, sınırlar içerisinde yer alan çevre köylerde benzer sebeplerle ölen koyun, eşek, at gibi küçük ve büyükbaş hayvan ölülerinin de gömüldüğü bir alan olduğunu aktardı.

Belediyenin açıklamasında şu ifadeler yer aldı; 

Altındağ Belediyesi, kamuoyunda "katliam” şeklinde lanse edilen haberlerin tamamen asılsız olduğunu belirtti. 

Belediye, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'nin hayvan severliğiyle tanınan bir belediye başkanı olduğunu söyledi. 


Katliam yaptığının iddia edilmesi haksız bir suçlamadır

Açıklamada son olarak şunlar yer aldı;

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa