Ankara'da 9 kişinin öldüğü kazada otobüsün gar çıkışı kamerada

Başkent Ankara'da 9 kişinin yaşamını yitirdiği trafik kazasında otobüsün Ağrı Doğubayazıt Otogarı'ndan çıkış anı güvenlik kameralarına böyle yansıdı.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
09 Ağustos 2024 12:54
GÜNCELLEME
09 Ağustos 2024 13:18
Ankara'da 9 kişinin öldüğü kazada otobüsün gar çıkışı kamerada
DHA
Kaynak DHA

Ankara ilinin Polatlı ilçesi yakınlarında yaşanan ve 9 kişinin yaşamını yitirdiği, 27 kişinin ise yaralandığı feci trafik kazasının ayrıntıları gün yüzüne çıktı. Kazaya karışan yolcu otobüsü, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinden İzmir yönüne doğru yola çıkmıştı.


Olay yerinden ilk bilgiler

Sürücüsünün kimliği henüz tespit edilemeyen ve Öz Ağrı Seç Turizm firmasına ait 04 AAV 951 plakalı otobüs, E-90 kara yolunun Olukpınar köyü mevkiinde kontrolden çıkarak önce bariyerlere ardından da bir üst geçidin beton ayaklarına çarptı.

Çarpmanın şiddetiyle otobüs hurda halini alırken, yolcular arasında büyük panik yaşandı.


Güvenlik kameraları o anları kaydetti

Otogardan yolcu alan şehirlerarası yolcu otobüsünün, 09.34'te hareket ettiği anlar güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde otobüsün hareket etmeye başladığı ve yolcuların son kez otogar alanını terk ettiği anlar yer alıyor.

Otobüsün enkazı kaldırılıyor

9 kişinin vefat ettiği 26 kişinin de yaralandığı kazada otobüs enkazını kaldırma çalışmaları başlatıldı.

Adalet Bakanı ve Vali’den açıklama

Kaza sonrası Ankara Valisi Vasip Şahin olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Vali Şahir, medyaya açıklamalarda bulunarak, kazanın oluş şekli ve alınan önlemler hakkında bilgi verdiler. Vali, gerekli soruşturmanın başlatıldığını ve kazaya karışan sürücünün kimliğinin belirlenmesi için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Vasip Şahin, şoförün uyuduğu ihtimalinin değerlendirildiğini bildirdi. Vali, yaralılara yapılan müdahaleler ve hastane süreçleri hakkında detayları paylaştı.


Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise, sosyal medya platformu X’teki kurum yöneticisi onaylı @yilmaztunc hesabından taziye mesajı yayımladı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldığını söyleyen Adalet Bakanı Tunç, kazanın yürek yaktığını belirterek, Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatıldığını, bir Cumhuriyet başsavcıvekili koordinasyonunda üç Cumhuriyet savcısının kaza için görevlendirildiğini, soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğünü duyurdu.


Bölgede güvenlik önlemleri alındı

Kazanın ardından bölgede trafik kontrollerinin artırıldığı, kaza bölgesindeki güvenlik önlemlerinin gözden geçirildiği ifade edildi. Ayrıca, trafik kazası sonrası kaza bölgesine çok sayıda kurtarma ekibi ve ambulans sevk edildiği, yaralıların hızla hastanelere ulaştırıldığı bilgisi verildi.


Yetkilerden başsağlığı mesajı

Bu acı olay, kazada hayatını kaybedenlerin aileleri başta olmak üzere tüm toplumu derinden üzdü. Yetkililer, kazada hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileklerini iletti ve yaralılara acil şifalar diledi. Ayrıca, kazazedelere ruh sağlıklarını desteklemek amacıyla psikolojik destek hizmetleri de sağlanacağı açıklandı.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa