Trump'ın tartışma teklifine Harris'ten cevap

Cumhuriyetçi Donald Trump, başkanlık seçimindeki rakibi Harris'e canlı yayında tartışma teklif etmişti. Demokrat Harris'ten yanıt geldi.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
09 Ağustos 2024 15:14
GÜNCELLEME
09 Ağustos 2024 15:40
Trump'ın tartışma teklifine Harris'ten cevap
Hakan Öksüz Editör

ABD'de 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimlerinde saflar netleşti. Cumhuriyetçilerin suikast girişiminden kurtulan adayı Donald Trump, Demokrat Başkan Joe Biden'ın yardımcısı Kamala Harris ile yarışacak.

Trump teklif etmişti

Eski rakibi Biden'ın çekilmesinin ardından Kamala Harris'e "hodri meydan" diyen Donald Trump, Kamala Harris ile canlı yayında tartışmaya hazır olduğunu ifade etti. Harris'ten bu teklife yanıt beklenmeye başlandı. 


Tartışma ne zaman?

Tartışmanın yayınlanacağı kanal olan ABC News, iki liderin tartışma teklifini kabul ettiğini duyurdu. Canlı yayının 10 Eylül'de yapılacağı kaydedildi. 

Harris, Trump'ın teklifine şöyle yanıt verdi: 


Anketlerde son durum

ABD seçim gündemiyle yoğrulurken Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump ile Demokrat Kamala Harris'in yarışına ilişkin anketler yapılıyor. Marist Koleji ile PBS televizyonu tarafından ortaklaşa yapılan ankete göre Kamala Harris'e verilen destek oranı arttı.


Kamala 3 puan önde

NPR radyosunun duyurusuna göre söz konusu ankette Kamala Harris'e oy vereceğini söyleyenlerin oranı yüzde 51 oldu. Anket katılımcılarının yüzde 48'i ise tercihini Donald Trump'tan yana kullandı.


Trump'a güvenin fazla olduğu konular

Söz konusu göçmen meselesi olunca anket katılımcılarının yüzde 52'sine göre Trump'ın politikaları daha güçlü. Katılımcılar, Orta Doğu'da artan tansiyonu daha iyi yönetecek ismin, Donald Trump olduğu görüşünde.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa