Bitcoin 60 bin dolar bandını aştı

Haftaya büyük bir düşüşle başlayan kripto piyasası, kayıplarını telafi etti. Bitcoin yeniden 61 bin doları gördü.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
09 Ağustos 2024 15:45
GÜNCELLEME
09 Ağustos 2024 15:59
Bitcoin 60 bin dolar bandını aştı
Hakan Öksüz Editör

Küresel piyasalarda yaşanan sert dalgalanmalar, kripto para piyasalarını da etkiledi. Özellikle Bitcoin, yeniden yükselişe geçerek yatırımcıların dikkatini çekti.

Kırmızı pazartesi geride kaldı

Kripto piyasası, pazartesi günü yaşanan tarihi satış baskısından sonra kayıplarını telafi etmeye çalışıyor. 


ABD'de açıklanan işsizlik maaşı başvuruları verisi, piyasalarda istihdama ilişkin endişeleri azalttı. Başvurular, 233 bin ile beklentilerin altında kaldı.

Bitcoin yeniden 61 bin doların üzerinde

Kripto para piyasalarının en büyük varlığı olan Bitcoin, dün yüzde 12'den fazla bir artış göstererek 61 bin dolar seviyesini aştı. Bu bölgeden bir miktar satış yiyen BTC, yeniden 60 bin 400 dolar bandına indi.


Pazartesi günü ise Bitcoin, Şubat ayından bu yana ilk kez 50 bin doların altına düşmüştü. Diğer yandan Ethereum, 2 bin 110 dolar seviyesine kadar geriledikten sonra 2 bin 700 dolara kadar yükseldi.

ABD'de faiz indirimi beklentileri düştü

ABD'de açıklanan verilerin ardından, piyasalarda 50 baz puanlık bir faiz indirimi beklentisi yüzde 69'dan yüzde 54'e düştü. Bu gelişme, piyasaların genelinde rahatlama sağladı.

Rusya'da kripto paralar yasal hale geliyor

Rusya, kripto paraların uluslararası ödemelerde ve Forex işlemlerinde kullanılmasını yasal hale getirdi. Eylül ayından itibaren belirli alanlarda kripto paraların kullanılmasına izin verilecek.


SEC-Ripple davasında karar açıklandı

Dört yıldır süren SEC-Ripple davasında dün karar verildi. Ripple, kurumsal XRP satışları nedeniyle 125 milyon dolar cezaya mahkum edildi. Bu karar, kripto sektörü için önemli bir zafer olarak değerlendirildi. Kararın ardından XRP, yüzde 25 artış gösterdi ve bugün 0,60 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa