Torbalı'daki kayıp dosyasından kan davası ve cinayet çıktı

İzmir Torbalı'da 16 yıl sonra yeniden açılan kayıp dosyasının ardından cinayet ve kan davası çıktı. Polis, cinayeti aydınlattı.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
09 Ağustos 2024 18:41
GÜNCELLEME
09 Ağustos 2024 18:55
Torbalı'daki kayıp dosyasından kan davası ve cinayet çıktı
DHA
Kaynak DHA

İzmir'in Torbalı ilçesinde, 2008 yılında kaybolan 70 yaşındaki Ramazan Ceyran'ın dosyası 16 yıl sonra yeniden açıldı. İzmir ve Adana'da düzenlenen operasyonlar sonucunda 5 şüpheli gözaltına alındı. Zanlıların sorgusunda, Ceyran'ı kan davası nedeniyle öldürdükleri ortaya çıktı.

İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, Ramazan Ceyran'ın kaybolmasıyla ilgili 1 yılı aşkın süredir yürüttükleri teknik ve saha çalışmaları sonucunda önemli bulgulara ulaştı. Bu bilgiler doğrultusunda, Adana ve İzmir'de düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda S.B. (73), Ö.B. (44), E.B. (45), A.B. (50) ve M.A.B. (46) yakalanarak gözaltına alındı.

Şüphelilerden Ö.B., E.B. ve M.A.B. sorgularında cinayeti itiraf etti ve ardından adliyeye sevk edildiler. Ö.B., E.B. ve M.A.B. tutuklanırken, S.B. ve A.B. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Cinayetin sebebi kan davası 

Olayın arka planında, 17 Mayıs 2008 tarihinde Ramazan Ceyran'ın oğlu B.C.'nin Özdemir B.'yi bıçaklayarak öldürmesi yatıyor. Özdemir B.'nin annesi, oğlunun ölümünün ardından kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Bu olayın ardından Özdemir B.'nin ailesi, Ramazan Ceyran ve ailesine karşı bir kan davası başlattı. Ceyran ailesi, bu tehditlerden kurtulmak için Adana'dan İzmir'in Torbalı ilçesine taşınmak zorunda kaldı.

Turist gibi keşif yaptılar

Ancak Özdemir B.'nin ailesi, Ramazan Ceyran'ın ve ailesinin Torbalı'da yaşadığını öğrenince, bölgeye gidip detaylı bir keşif çalışması başlattı. Keşif çalışmaları sırasında şüpheliler, dikkat çekmemek amacıyla Adana'dan Bodrum'a turistik bir seyahat yapıyormuş gibi davranarak, Torbalı'ya günlük ziyaretler düzenledi. Keşif çalışmalarını Ö.B. ve M.A.B. bizzat yürütürken, A.B.'nin ise Bodrum'dan durumu takip ettiği öğrenildi.

Sazlığa atılan ceset 16 yıldır kayıp

3 Ağustos 2008 tarihinde, Ö.B. ve M.A.B.'nin Ramazan Ceyran'ı öldürdüğü ve cesedini sazlık bir alana attığı tespit edildi. Cinayetin ardından zanlılar, dikkat çekmemek amacıyla Bodrum'a dönüp orada bir süre daha kaldılar.

Ramazan Ceyran'ın cansız bedeni 16 yıldır bulunamazken, güvenlik güçleri arama çalışmalarını sürdürüyor. Olayla ilgili soruşturma derinlemesine devam ediyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa