Paris 2024 Olimpiyatları bitmeden verilen madalyalar pas tuttu

Rekorları kadar skandallarıyla gündemden düşmeyen Paris 2024 Olimpiyatları’nda verilen madalyaların paslandığı ortaya çıktı.

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
09 Ağustos 2024 19:18
GÜNCELLEME
09 Ağustos 2024 19:31
Paris 2024 Olimpiyatları bitmeden verilen madalyalar pas tuttu
CS
Canan Salman Editör

Paris 2024 Olimpiyatları skandallarıyla da hatırlanacak.

Oyunlar başlamadan tartışma konusu olan Seine nehri temizliği için Fransızlar bir buçuk milyar dolar harcadı. Ancak triatlon yarışlarının yüzme bölümüne nehre giren oyunculardan ikisi bakterilerden hastalanarak yarıştan çekilmek zorunda kaldı.

Sporcular için hazırlanan karton yataklar da sosyal medyanın diline düştü.

İtalyan yüzücü Gregorio Paltrinieri klima olmadığı için iyi uyuyamadığından açık havada uyurken görüntülendi.

Sporcu köyünden şikayet eden Thomas Ceccon ise yemek ve ulaşımı eleştirdi.

Şimdi de oksitlenen madalyalar gündeme taşındı. Bronz madalyalı Amerikalı kaykaycı Nyjah Huston’ın sosyal medyada paylaştığı madalyası tartışmaları alevlendirdi.

Madalyaya 1 hafta içinde ne oldu?

İngiliz The Telegraph Gazetesi, Huston’ın madalyasının sadece bir hafta sonra belirgin şekilde değiştiğini okuyucularına duyurdu.

Nyjah Huston'ın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, kazandığı bronz madalyanın arka yüzünün çatladığı, ön yüzündeki bronz rengin ise paslı bir hale dönüştüğü görüldü.

Instagram için bir video çeken Huston, "Bu Olimpiyat madalyaları yepyeni olduklarında harika görünüyorlar. Ancak biraz terleyerek cildimde bekledikten ve hafta sonu arkadaşlarımın da madalya takmasına izin verdikten sonra..." diledi.

Genç sporcu, telefonunun kamerasını yaklaştırarak madalyadaki hasarı gösterdi.

“Madalya savaştan çıkmış gibi görünüyor”

Kaykay alanındaki X Oyunları'nda 12 kez ve Dünya Şampiyonası'nda ise altı kez altın madalya kazanan Huston, ilk kez böyle bir durumla karşılaştığını söyledi.

Nyjah Huston, madalyayı kazandığı günkü fotoğrafı da paylaşarak şunları yazdı:

Fm(“Görünüşe göre Olimpiyat madalyaları düşündüğünüz kadar kaliteli değil, bilmiyorum, Olimpiyat madalyaları, kaliteyi biraz artırmamız gerekiyor. Madalya savaştan çıkmış gibi görünüyor.)

2024 Paris olimpiyaları için kaç madalya yapıldı?

Gümüş ve bronz dahil olmak üzere olimpiyatlarda verilen her madalyada, Paris'in simgesi Eyfel Kulesi'nden yenilenirken alınan parçalar kullanılıyor.

Tüm madalyaların ortasında 18 gramlık bir altıgen, arkasında ise zafer tanrıçası Nike yer alıyor.

Paris Darphanesinde2 bin 600'ü Olimpiyatlar ve 2 bin 400'ü Paralimpik Oyunlar için olmak üzere 5 binden fazla madalya üretildi.

Her biri yaklaşık 530 gr ağırlığında ve lüks markalardan Chaumet tarafından tasarlanan mavi bir kutu tarafından korunan madalyalar da tartışmaların odağına oturdu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa