Haluk Levent'ten Gazze görüntülerine "Bu film değil gerçek" isyanı

Yerle bir olan Gazze'den çoluk çocuk sürgün edilen Filistinlilerin görüntülerine ünlü sanatçı Haluk levent, "film değil gerçek" diyerek isyan etti.

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
09 Ağustos 2024 21:13
GÜNCELLEME
09 Ağustos 2024 21:30
Haluk Levent'ten Gazze görüntülerine ''Bu film değil gerçek'' isyanı
BY
Barış Yılmaz Editör

Yahudi Soykırımı belki de dünyada en çok filme alınan temaların başında geliyor.

O filmlerin belki de en ünlülerinden birisi, 2002’de vizyona giren ve hem hikayesi hem de oyunculuğuyla beyaz perdenin unutulmazları arasına giren ‘Piyanist”.

2. Dünya Savaşı'nın başlarında Almanların Polonya'yı işgal etmesi sonucu Polonya Radyosu'nda piyanistlik yapan Wladyslaw Szpilman (Wladek) ve ailesinin hayatta kalma mücadelesini anlatan filmdeki muhteşem oyunculuğuyla Adrien Brody Oscar almıştı.

O filmin afişi bir kurmacaydı.

Ama, 2. Dünya Savaşı’ndan 80 yıl sonra maalesef gerçeğe dönüştü.

Gazze’den yansıya insanlık dışı görüntüler işte o film afişini hatırlattı.

O karelere ünlü sanatçı Haluk Levent adeta isyan etti.

“Yahudilerin sürgün edildiği Piyanist filmi değil bu” diyen sanatçı, Hepimizin Yahudiler için gözyaşı döktüğü Hitler dönemini anlatan filmlerden alınmadı bu görüntüler” ifadelerini kullandı.

Haluk Levent, o görüntülerdekilerin bizzat sürgün yaşayan Yahudi toplumun torunları tarafından sürgün edilen Gazze halkı olduğunu belirterek yaşanan tezata dikkati çekti.

“Bu küçücük çocukların bu devirde bu şekilde sürgün edilmesi kimin vicdanını harekete geçirmez ki?” diyen sanatçı “Maalesef bu konuda bile ayrıştık. Ayrıştırıldık” sözleriyle adeta isyan etti.

Haluk Levent, “Kendini çağdaş , Atatürkçü , Türkçü, milliyetçi, ya da başka bir düşünce içerisinde gören tüm dostlarıma söylüyorum. Bu bir Arap sorunu değil” sözleriyle çevresindekileri uyardı.

“FKÖ’nün , Hizbullah’ın , Hamas’ın politik durumları da beni ilgilendirmez!” diyen ünlü sanatçı günlük politik kaygılarla olaya yaklaşılmaması gerektiğinin altını çizdi.

Haluk Levent,  bunun bir insanlık sorunu olduğuna işaret ederek birleşip hareket edilmesini istedi.

Sanatçı, paylaşımını “Bir şey yapmalı” diyerek noktaladı.



Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa