İsrail'in Gazze'ye saldırılarında ölü sayısı artıyor...

İsrail'in Gazze'nin orta kesimine düzenlediği saldırıda 5 Filistinli öldü. İsrail gerçekleştirdiği saldırıların detayları...

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
10 Ağustos 2024 06:27
GÜNCELLEME
10 Ağustos 2024 06:27
İsrail'in Gazze'ye saldırılarında ölü sayısı artıyor...
AA
Kaynak AA

İsrail savaş uçaklarının Gazze'nin orta kesiminde yer alan Nusayrat Mülteci Kampı'ndaki bir eve düzenlediği hava saldırısında 5 Filistinli hayatını kaybetti, 13 kişi de yaralandı. Sağlık kaynaklarından alınan bilgilere göre, saldırıda ölenler arasında çocuklar da bulunuyor. Yaralılar ve hayatını kaybedenlerin cesetleri El-Avde ve Aksa Şehitleri hastanelerine kaldırıldı.

7 Ekim Sonrası İsrail'in Gazze Saldırıları

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Filistinlilere ve kutsal değerlere yönelik ihlallere karşılık olarak, 7 Ekim 2023 tarihinde İsrail'e geniş çaplı bir saldırı düzenledi. Bu saldırılarda İsrail, 1200 vatandaşının hayatını kaybettiğini ve 5 bin 132 kişinin yaralandığını açıkladı.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda, en az 16 bin 314'ü çocuk ve 10 bin 980'i kadın olmak üzere toplamda 39 bin 699 Filistinli hayatını kaybetti, 91 bin 722 kişi yaralandı. Enkaz altında halen binlerce ceset olduğu ve halkın sığındığı hastane ile eğitim kurumlarının hedef alındığı, dolayısıyla sivil altyapının ciddi şekilde zarar gördüğü bildiriliyor.


Filistin'den Uluslararası Topluma Gazze İçin Acil Eylem Çağrısı

Filistin, Gazze'de devam eden soykırımın durdurulması ve İsrail'in bölgesel güvenlik ve istikrar üzerindeki tehdidinin sona erdirilmesi amacıyla uluslararası topluma bir kez daha harekete geçme çağrısında bulundu.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'ya göre, Filistin'in Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Riyad Mansur, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, BM Genel Kurul Başkanı Dennis Francis ve BM Güvenlik Konseyinin (BMGK) bu ayki başkanlığını yürüten Sierra Leone'ye bir mektup gönderdi.

Mansur, mektubunda şunları ifade etti: "Uluslararası topluma, özellikle BM Güvenlik Konseyi ve BM Genel Kuruluna, İsrail'in işgalci güç olarak işlediği suçların hesabını sorma ve Filistin halkına adalet sağlama konusundaki sorumluluklarını yerine getirme çağrımızı yineliyoruz. İnsanların hayatını kurtarmak ve bu büyük adaletsizliği adil bir çözüme kavuşturmak için İsrail'in uluslararası barış ve güvenliğe yönelik tehditlerine son verilmesi için acil eylem talep ediyoruz."


Gazeteciler de hedef alındı

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda iki Filistinli gazeteci daha yaşamını yitirdi.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in 7 Ekim 2023'te başlattığı saldırılar sonucunda Gazze'de hayatını kaybeden gazeteciler hakkında bilgi verildi.

Açıklamada, İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik saldırılarında Filistin Televizyonu'nda görevli Temim Ahmed Ebu Muammer ve El-Aksa Kanalı'nda çalışan Abdullah Mahir es-Susi isimli gazetecilerin hayatlarını kaybettiği belirtildi.

Bu son kayıplarla birlikte, 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail'in saldırıları altında Gazze'de yaşamını yitiren gazetecilerin sayısı 168'e yükseldi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa