İngiltere'de gözaltılar sürüyor... Sokaklarda son durum...

İngiltere'de Ulusal Polis Şefleri Konseyi, 30 Temmuz'dan bu yana yapılan gözaltı sayısının 741 olduğunu açıkladı...

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
10 Ağustos 2024 07:05
GÜNCELLEME
10 Ağustos 2024 07:16
İngiltere'de gözaltılar sürüyor... Sokaklarda son durum...
AA
Kaynak AA

Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamada, Kral'ın, aşırı sağcı şiddet olaylarıyla ilgili olarak hafta boyunca Başbakan Keir Starmer ve Ulusal Polis Şefleri Konseyi (NPCC) Başkanı Gavin Stephens ile telefon görüşmeleri gerçekleştirdiği belirtildi.

Açıklamada, Kral'ın bu görüşmelerde, son gelişmeler hakkında bilgilendirildiği ve şiddet olaylarından etkilenen bölgelerde barışı sağlamak için çalışan polis ve acil servis görevlilerine içtenlikle teşekkür ettiği ifade edildi.

Sözcü ayrıca, Kral'ın, azınlık gruplarının saldırganlığına ve suçlarına karşılık veren toplumun çoğunluğundaki şefkat ve dayanıklılık örneklerinin kendisine büyük cesaret verdiğini dile getirdiğini belirtti.

Kral Charles, görüşmeler sırasında ortak saygı ve anlayışın ülkeyi bir arada tutacağına ve güçlendireceğine olan inancını da paylaştı.

Gözaltı sayısı 741'e ulaştı

Diğer yandan, ülkede bugün de aşırı sağcı planlara karşı ırkçılık karşıtı gruplar bir araya geldi. Crawley'de düzensiz göçmen ve sığınmacıların kaldığı bir otelin önünde aşırı sağcıların protesto düzenleyeceği bilgisi üzerine, ırkçılık karşıtları ve göçmen destekçileri burada eylem yaptı.

Aşırı sağcıların çağrısına sadece 2 kişi yanıt verirken, polis bu kişileri olay yerinden uzaklaştırdı.

Kuzey İrlanda'nın başkenti Belfast'ta da aşırı sağcıların eylem yapacağı duyumları üzerine ırkçılık karşıtları, Belfast Belediyesi önünde toplandı.

Sky News'in haberine göre, burada da az sayıda aşırı sağcı toplanırken, karşı tarafın sayısal üstünlüğü "10'a 1" olarak ifade edildi.

NPCC, 30 Temmuz'da başlayan aşırı sağcı şiddet olaylarında gözaltına alınanların sayısının 741'e ulaştığını, bunlardan 302'sinin mahkemeye çıkarıldığını açıkladı.

Bu sayının önümüzdeki günlerde artabileceğini belirten NPCC, bu hafta sonu ülkede olası aşırı sağcı şiddet olaylarına karşı eğitilmiş 6 bin polisin daha görev yapacağını bildirdi.

Dün açıklanan gözaltı sayısı 483 olarak kaydedilmişti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa