İsrail sığınanların olduğu okulu vurdu... En az 100 ölü...

İsrail ordusunun, Gazze kentinde yerinden edilenlerin sığındığı bir okula düzenlediği saldırıda en az 100 Filistinli öldü, onlarca kişi yaralandı...

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
10 Ağustos 2024 06:00
GÜNCELLEME
10 Ağustos 2024 06:44
İsrail sığınanların olduğu okulu vurdu... En az 100 ölü...
AA
Kaynak AA

İsrail ordusunun, Gazze'de yerinden edilmiş insanların sığındığı bir okula düzenlediği saldırıda en az 100 Filistinlinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin de yaralandığı bildirildi.

Filistin haber ajansı WAFA'ya göre, İsrail ordusu, Gazze'nin doğusundaki Ed-Derac Mahallesi'nde yer alan ve yerinden edilenlerin sığındığı Et-Tabiin Okulu'na saldırı düzenledi.


Binlerce kişinin barındığı okulda, yerinden edilmiş insanların sabah namazı kıldığı sırada gerçekleşen saldırıda en az 100 kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi de yaralandı.

Yerel kaynaklar, cesetlerin saldırı sonucu parçalandığını ve çıkan yangın nedeniyle yandığını belirtti. Sivil savunma ekiplerinin ceset parçalarını toplamakta zorlandığı ifade edildi.

İsrail ordusu ise Hava Kuvvetlerinin, Hamas tarafından karargah olarak kullanılan Tabiin Okulu'nu hedef aldığını açıkladı.


Körfez İşbirliği Konseyi Gazze'de ateşkes çağrısına destek verdi

Diğer yandan Gazze için ateşkes çağrısına destekler devam ediyor.

Suudi Arabistan, Bahreyn ve Körfez İşbirliği Konseyi (KİK), ABD, Mısır ve Katar'ın arabuluculuğuyla İsrail ile Hamas arasında esir değişimi ve Gazze Şeridi'nde ateşkes için müzakerelerin başlatılması çağrısını desteklediklerini açıkladı.


Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Gazze'de ateşkes sağlanması ve kötüleşen insani duruma acil çözüm bulunması için sürdürülen tüm çabalara tam destek verildiği belirtildi.

Açıklamada, Gazze'deki kanın durdurulması, acıların sona erdirilmesi, sivillerin korunması, işgalin sona erdirilmesi, barış ve güvenliğin sağlanması ve Filistinlilerin tüm meşru haklarının elde edilmesi için çalışmanın zorunluluğu vurgulandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa