İsrail'e 3,5 milyar dolarlık yardım

Joe Biden başkanlığındaki Amerika Birleşik Devletleri, Gazze'yi kana bulayan İsrail'e 3,5 milyar dolarlık yardım sağlayacak.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
10 Ağustos 2024 09:19
GÜNCELLEME
10 Ağustos 2024 09:55
İsrail'e 3,5 milyar dolarlık yardım
O
Onur Çetinkaya Editör

10 aydır Gazze'de  insanlık dramı yaşanıyor. 7 Ekim'de başlayan saldırılarda 40 bin Filistinli şehit oldu. 92 bin kişi ise hain saldırılarda yaralandı. 


İsrail, dur durak bilmeden yer, çocuk, kadın, yaşlı dinlemeden Gazzelilerin üstüne bomba yağdırıyor.  Savaşın ortasında kalan Filistin halkı ölümden kaçıyor. 

Çok sayıda kişi katil Netanyahu ve yönetiminin zulmünden kurtulmak için göç etmek zorunda kaldı.  Orta Doğu'da savaş her geçen gün şiddetini daha da arttırırken Siyonist İsrail'e destek ise başta ABD olmak üzeri Yahudi lobisinin ortaklığında devam ediyor.


Amerika Birleşik Devletleri, 2 yıl önce başlayan Rusya-Ukrayna savaşında olduğu gibi yine ortalığı karıştırmayı sürdürüyor. ABD tıpkı Karadeniz'deki gibi Orta Doğu'da da, savaşın bitmemesi için elinden geleni yapıyor.

İsrail'e 3,5 milyar dolar yardım

ABD, İsrail'e silah ve teçhizat alımlarını finanse etmek için 3,5 milyar dolarlık bir destek sağlayacak. Gerilimin bitmediği bölgede yapılacak yardım yeni saldırılara o da bölgede şehit sayısının daha da vahim hale gelmesine neden olacak. Ödeme ABD tarafından onaylandıktan sonra İsrail'e aktarılacak. 


Geçtiğimiz ay, ABD Kongresinde konuşma yapan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ayakta alkışlanmıştı. Katil Netanyahu ve onun yancısı Filistin'i destekleyen ülkeler tarafından  tepkiye neden olmuştu. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa