Türkiye 58. havalimanı bugün açılıyor

Türkiye'nin 58'inci havalimanı olan Çukurova Uluslararası Havalimanı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılarak hizmete sunulacak.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
10 Ağustos 2024 10:55
GÜNCELLEME
10 Ağustos 2024 11:07
Türkiye 58. havalimanı bugün açılıyor
O
Onur Çetinkaya Editör

Türkiye, bugün yeni bir havalimanına daha kavuşuyor.


Türkiye'nin 58. havalimanı olacak ve en önemli havacılık yatırımlarından biri olarak değerlendirilen Çukurova Uluslararası Havalimanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tarafından açılacak.


Mersin'in Tarsus ilçesinde inşa edilen ve yapımı tamamlanan Çukurova Uluslararası Havalimanı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılışı sonrası hizmete girecek. 


Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, geçtiğimiz günlerde havalimanına dair yaptığı açıklama, havalimanının Mersin, Adana, Osmaniye ve Niğde illerine yakınlığıyla, bu bölgelerde yaşayan 5 milyondan fazla vatandaşa hizmet vereceğini 5 milyonun üzerindeki vatandaşa hizmet vereceğini söyledi. 

9 milyon yolcu kapasitesi

Türkiye'nin 58. havalimanı olan Çukurova Uluslararası Havalimanı, yaklaşık 244,5 milyon euro yatırım bedeliyle yap-işlet-devret modeliyle inşa edildi. 


Havalimanının 25 yıl içerisinde 297 milyon 100 bin euro kira geliri sağlaması bekleniyor.  Diğer yandan Kargo trafiğinin artmasıyla, bölgedeki ticaret hacminin de yükselmesi beklentiler arasında. 


Havalimanı yıllık 9 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak.  Havalimanında, 3 bin 500 metre uzunluğunda ve 60 metre genişliğinde bir ana pist, 48 uçak kapasiteli apron ile 62 bin metrekarelik bir kargo apronu bulunuyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa