Bartın'da Ateş'in mucizevi kurtuluşu: Hande Yener sahiplendi!

Bartın'da başından vurulduktan sonra hayvansever Seda Kaya tarafından Zonguldak'taki bir veteriner kliniğine getirilen sokak köpeği Ateş'in vücudunda 20’den fazla mermi bulunduğu tespit edildi. Tedavisi olumlu ilerleyen Ateş'i, ünlü şarkıcı Hande Yener sahiplendi.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
10 Ağustos 2024 11:01
GÜNCELLEME
10 Ağustos 2024 11:34
Bartın'da Ateş'in mucizevi kurtuluşu: Hande Yener sahiplendi!
DHA
Kaynak DHA

Olay, 22 Temmuz'da Bartın'ın Kozcağız beldesinde yaşandı.

Edinilen bilgiye göre, Almanya’dan gelen gurbetçi 19 yaşında H.C.U., iddiaya göre, 'Ateş' isimli sokak köpeğini av tüfeğiyle başından vurdu. Mermi, köpeğin sol gözü ile burnunun arasından girip sağ gözünün altından çıktı. Yaralı köpeği fark edenler, durumu hayvansever Seda Kaya'ya bildirdi. 



Kaya, hızla köpeği Zonguldak’taki bir veteriner kliniğine götürdü. Ameliyata alınan köpeğin sol gözü alındı ve burnunda büyük bir hasar oluştu. Ameliyatın ardından köpeğin durumu iyiye gitmeye başladı. Bartın Jandarma Komutanlığı ekipleri, H.C.U.’yu yakalayarak gözaltına aldı. H.C.U. hakkında 'Hayvanları Koruma Kanunu’na muhalefet' suçundan soruşturma başlatıldı ancak serbest bırakıldı.

'Hande Yener sahiplenmek için bana ulaştı'

Seda Kaya, 25 Temmuz'da Ateş’i kliniğe getirdiklerini belirterek, tedavi sürecinin yalnızca klinikteki müdahalelerle bitmediğini, sonraki bakımın da çok önemli olduğunu vurguladı. Kaya, “Bu çocuk yarım kaldı. Sokakta ya da bir bahçede yaşayamaz. ‘Ne yaparım’ derken, bana sosyal medyadan Hande Yener ulaştı. Çok mutlu oldum. Hande Hanım, köpeği sahiplendi ve İstanbul’da donanımlı bir yere götüreceğini söyledi. Yakında nakli gerçekleştirilecek” dedi.


'Vücudunda 20’den fazla mermi bulunuyor'

Veteriner Ömer Faruk Alkan, köpeğin ağır yaralı olarak kliniğe getirildiğini belirtti. “Vücudunda saçma ve kurşun izleri var. En trajik olanı, kafasından girip çıkan kurşun yarası. Sol gözü, burnu parçalanmıştı. Köpeğin adeta poligon gibi kullanıldığını gördük. Vücudunda 20’den fazla mermi bulunuyor. Bunlar hayati organlara yakın olduğu için müdahale etmedik. Burnundaki hasarı hissedecek ama durumu çok iyi. Çok güzel bir yere sahiplendirildi ve bundan sonraki hayatını minimum hasarla sürdürecek” ifadelerini kullandı.



Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa