Depremzede ailenin DNA mücadelesi

6 Şubat depremlerinde kızlarını kaybeden ailenin DNA karmaşası sürüyor. Acılı aile yeniden DNA testi için başvuruda bulundu.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
10 Ağustos 2024 12:08
GÜNCELLEME
10 Ağustos 2024 17:17
Depremzede ailenin DNA mücadelesi
O
Onur Çetinkaya Editör

Kahramanmaraş merkezli 7.6 ve 7.7 depremleri 11 ilde etkili oldu.


6 Şubat'ta asrın felaketini yaşatan depremde 50 binin üzerinde kişi hayatını kaybetti.


Depremin ardından yaralar hızla sarıldı. Başta devlet olmak üzere tüm imkanlar depremzedeler için seferber edildi.  Hayatların bir daha yerle yeksan olmaması için önlemler sıkılaştırıldı.


Olası depremin beklendiği İstanbul olmak üzere çok sayıda bölgede kentsel dönüşüme teşvik planları hazırlandı. Bu süreçte binlerce ev yenilendi. 6 Şubat gecesi kabusu yaşayan Türkiye yardım için harekete geçti.


Ateş ailenin DNA mücadelesi

Depremde binalarla hayatlarda yıkıldı. Binlerce ailenin geleceği enkaz altında kaldı. Onlardan biri de Ateş ailesi oldu. Acılı aile felaketin ardından 18 ay geçti ancak kızlarından hala bir haber alamadı. 


Hatay’daki evlerinde depreme yakalanan enkazdan bacağından yaralı ve bilinci açık olarak çıkartılan Merve Ateş, hastanede kaldırıldı. Ancak genç burada  yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. 26 yaşındaki Merve Ateş'in ölümünden haberdar olmayan ailesi, her yerde kızlarını günlerce  aradı. 

18 ayın sonunda kızlarından bir haber alan aile  18 ay sonra, DNA eşleşmesi sonucu "Yağmur Uçmaz" ismiyle Çankaya Mezarlığı'na defnedildiği öğrendi. Ateş ailesi, köylerine taşıyacakları Merve'nin mezarının açılıp, DNA testinin yenilenmesi için yeniden başvuruda bulundu.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa