Kuzey Kore'den yardımlara ret yanıtı

Kuzey Kore lideri Kim, sel felaketi için dışarıdan yardım almayı reddetti. Kuzey Güney'in hasmı Güney Kore de yardım teklifinde bulunmuştu.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
10 Ağustos 2024 13:25
GÜNCELLEME
10 Ağustos 2024 13:40
Kuzey Kore'den yardımlara ret yanıtı
O
Onur Çetinkaya Editör

Sinuiju kentinde şiddetli yağışların ardından Yalu Nehri'nin taşması nedeniyle 5 binden fazla kişi tahliye edilmişti. 


Güney Kore, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Rusya ve Çin, sel felaketi için Kuzey Kore'ye yardım malzemesi sağlamayı teklif etmişti. 


Güney Kore Birleşme Bakanlığı, ölü veya kayıp kişi sayısının 1000'i aştığını tahmin ettiklerini açıkladı, ancak Kim Jong-un, Güney Kore medyasını sel felaketinin boyutlarıyla ilgili yanlış haberler yapmakla suçladı.


Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, ülkenin kuzeybatısında meydana gelen şiddetli yağışlar ve sellerin yol açtığı hasarları telafi etmek için uluslararası yardım tekliflerini reddetti.


Kuzey Kore Merkezi Haber Ajansı (KCNA) tarafından bildirildiğine göre, Kim Jong-un, sellerden etkilenen mağdurlarla bir araya gelerek, yaklaşık 15 bin kişinin başkent Pyongyang'a taşınabileceğini belirtti. Kim, mağdurları her alanda destekleyeceğini ifade etti, ancak dışarıdan yardım almayacaklarını vurguladı.


Güney Kore, UNICEF, Rusya ve Çin gibi ülkeler ve kuruluşlar, Kuzey Kore'ye yardım teklifinde bulunmuştu, ancak Kim Jong-un bu teklifleri geri çevirdi. 


Geçtiğimiz aylarda ise Kuzey Kore ile Güney Kore arasında çöp balon savaşı olmuştu. İki ülke arasında yıllardır süre gelen balon savaşı sosyal medyada da yer aldı. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa