İsrail üsleri Türk şirketinden elektrik alıyor iddiası

İsrail'le ticari faaliyetleri durduruldu. Boykot çağrısına rağmen İsrail üslerinin Türklere ait bir elektrik santralinden güç aldığı öne sürüldü.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
10 Ağustos 2024 13:51
GÜNCELLEME
10 Ağustos 2024 14:49
İsrail üsleri Türk şirketinden elektrik alıyor iddiası
O
Onur Çetinkaya Editör

Siyonist İsrail'in 7 Ekim'de başlattığı katliamlar sonrası başta Türkiye olmak üzere Filistin'i ve Gazze'yi savunan ülkeler ayağa kalktı.


Binlerce masum insanın kanını emen Yahudiler, Gazze topraklarını ve orada yaşayan masumların hayatlarını yerle bir etti. Şehit sayısının bugünlerde 40 bini bulduğu bölgede Türkiye, katil İsrail'e yönelik yaptırımlar uyguluyor.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın nisan ayında yaptığı çağrı sonrası çok sayıda Türk şirketi İsrail ile olan ticari faaliyetlerini sonlandırdı.

İsrail üsleri Türk elektriği iddiası

Savaşın durmadığı ve her geçen gün artarak devam ettiği bugünlerde  İsrail medyası Jerusalem Post'un iddiası ise gündem oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsrail’le ticaretin tamamen durduğunu açıklamasına rağmen, İsrail Savunma Bakanlığı, Dorad Energy ile olan sözleşmesini uzattı. Dorad Energy‘nin yüzde 25 hissesinin Türk iş insanı Ahmet Nazif Zorlu’nun başkanlığını yaptığı Zorlu Holding’e ait olması ise dikkat çekti.

İsrail’in en büyük elektrik santrallerinden biri Aşkelon kentinde bulunan santralin 2004 yılından beri İsrail ordusuna ve Savunma Bakanlığı’na elektrik tedarik ettiği öğrenildi.  Yani,  İsrail üsleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın boykotuna rağmen Türklere ait bir elektrik santralinden güç alıyor.

Şirketten açıklama 

Zorlu Enerji Grubu, iddiaların ardından açıklamada bulundu. Açıklamada, santralı portföylerinden çıkarmak üzere çalışmalarını sürdürdükleri belirtildi.

"Gelişmeler paylaşılacak"

Açıklamanın devamında, “İsrail kanunları uyarınca yönetilen Santralde, diğer ortakların çoğunluk oluşturarak aldığı herhangi bir karar üzerinde de etkili olmamız mümkün olmamaktadır. Ashdod ve Ramat Negev Doğal Gaz Santrallerinde gerçekleştirdiğimiz devirler gibi Dorad Santralindeki hisselerimizi de yatırımcılarımız başta olmak üzere tüm paydaşlarımızı gözeterek portföyümüzden en kısa sürede çıkarmak üzere çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Gelişmeleri eksiksiz ve zamanında kamuoyu ile paylaşacağız." ifadeleri kullanıldı. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa