İsrail'in okulu hedef almasına Dışişleri'nden kınama

İsrail'in Gazze'de hedef aldığı okulda 100 kişi hayatını kaybetti. Saldırıya Türkiye'den tepki geldi. Dışişleri Bakanlığı, saldırıyı kınadı.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
10 Ağustos 2024 14:49
GÜNCELLEME
10 Ağustos 2024 17:15
İsrail'in okulu hedef almasına Dışişleri'nden kınama
O
Onur Çetinkaya Editör

İsrail ordusu, Gazze'nin doğusundaki Ed-Derac Mahallesi'nde yer alan ve yerinden edilenlerin sığındığı Et-Tabiin Okulu'na saldırı düzenledi.


Binlerce kişinin barındığı okulda, yerinden edilmiş insanların sabah namazı kıldığı sırada gerçekleşen saldırıda en az 100 kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi de yaralandı.


Yerel kaynaklar, cesetlerin saldırı sonucu parçalandığını ve çıkan yangın nedeniyle yandığını belirtti. Sivil savunma ekiplerinin ceset parçalarını toplamakta zorlandığı ifade edildi. İsrail ordusu ise Hava Kuvvetlerinin, Hamas tarafından karargah olarak kullanılan Tabiin Okulu'nu hedef aldığını açıkladı.


İsrail ordusu ise yaptığı açıklamada, okulun 20 civarında Hamas ve İslami Cihad üyesi tarafından karargah olarak kullanıldığını iddia etti. Hava kuvvetlerinin "militanları" hedef aldığını öne sürdü. 

Türkiye'den saldırıya tepki

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Gazze'de okulu hedef alarak 100 kişinin ölümüne sebep olmasını kınadı. Bakanlık, Netanyahu hükümetini durdurmayan ülkelerin bu ölümlere ortak olduğunu belirtti.

Açıklamada, "İsrail, Gazze şehrinin Daraj mahallesindeki bir okul binasına sığınmış yüzden fazla sivili katlederek insanlığa karşı yeni bir suç işlemiştir.

Bu saldırı, Netanyahu Hükümetinin kalıcı ateşkes müzakerelerini sabote etmek istediğini bir kere daha göstermiştir.

İsrail’i durdurmak için adım atmayan uluslararası aktörler, bu suçlara ortak olmaktadır." ifadelerine yer verildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa