İşçiden kovulduğu fabrikaya ölüm uçuşu

Arjantin'de bir işçi, tazminatsız kovulduğu fabrikaya tek kişilik uçakla kamikaze dalışı yaparak intihar etti.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
10 Ağustos 2024 15:24
GÜNCELLEME
10 Ağustos 2024 17:16
İşçiden kovulduğu fabrikaya ölüm uçuşu
O
Onur Çetinkaya Editör

Dünyada hemen hemen her gün iş yükü daha da ağırlaşıyor. Çeşitli iş dallarında çalışan milyarlarca kişi monoton bir yaşam sürüyor.

Sabah başlayan çalışma akşam hatta gece yarılarına kadar uzayabiliyor. Kimi şirketler çalışanlarının haklarını verirken kimi de patronların inisiyatifine kalıyor.

Dünya genelinde ek mesai ücretleri vermeyen milyonlarca şirket varken bu Türkiye'de bir hayli fazla. Parasını alamayan ya da zorla attırılan imzalar bazen soluğu mahkemede aldırabiliyor.

Özellikle Asya'da ise çalışma koşulları bir hayli fazla, İntihar oranlarında artış yaşanıyor. Bu durumun en önemli durumu ekonomi oluyor. Çalışanlar emeklerinin karşılığını alamıyor.

Arjantin'de ise ilginç bir olay yaşandı. 

Kovulduğu fabrikaya uçakla daldı

Rosario'da yer alan bir sıvı oksijen fabrikasına, henüz nedeni tam olarak bilinmeyen bir şekilde Cessna 152 tipi bir uçak çarptı. Fabrika çalışanları çıkan yangını kısa sürede söndürdü ve fabrikada bulunanlar tahliye edildi. Uçağı kullanan ise hayatını kaybetti 

Kazanın ardından ise durum sonradan anlaşıldı. Hayatını kaybeden kişinin fabrikada çalışan bir işçi olduğu öğrenildi. Cessna 152 tipi tek motorlu uçak ile kamikaze yapan işçinin birkaç ay önce fabrikadan kovulduğu ve protesto amaçlı fabrikaya çarparak intihar ettiği öne sürüldü. 



Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa