Hırvatistan’a gezmeye giden Türk vatandaşını mafya kaçırdı

Gaziantep'ten Hırvatistan’a gezmeye giden Muhammet Çolak isimli Türk vatandaşını kaçıran çete üyeleri fidye istedi. Dışişleri Bakanlığı devreye girdi.

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
10 Ağustos 2024 19:14
GÜNCELLEME
10 Ağustos 2024 19:39
Hırvatistan’a gezmeye giden Türk vatandaşını mafya kaçırdı
CS
Canan Salman Editör

Muhammed Çolak isimli bir Türk vatandaşı, gezmek için gittiği Hırvatistan'da kimliği belirsiz kişilerce kaçırıldı. 

Mafya olduğu tahmin edilen grup Çolak'ın ailesiyle irtibata geçti.

Çete üyeleri Çolak’ın ailesinden para talep etti. Çete üyesi bir kişinin Muhammet Çolak’ın alesiyle telefonda yaptığı görüşme sosyal medyaya yansıdı.

Sosyal medyada yer alan videoda Muhammet Çolak görüştüğü kişiden yardım istedi.  "Ağabey gözünüzü seveyim 3 bin euro'u bir an önce gönderin. 2 bin euro'yu hemen gönderin buradan gidelim. Valla öldürecekler ağabey" diyen Çolak’tan sonra konuşmaya giren çete üyesi küfür ve tehdit savurarak parayı istedi.



Dışişleri Bakanlığı Muhammet Çolak için devrede

Dışişleri Bakanlığı da görüntüler üzerine devreye girdi.

Dışişleri Bakanlığı Koordinasyon ve Destek Merkezi, Muhammed Çolak isimli Türk vatandaşının Hırvatistan'da kimliği belirsiz bir grup tarafından fidye için kaçırıldığına dair bilgilerin öğrenilmesi sonrası, ilgili makamlarla temas edildiğini açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı Koordinasyon ve Destek Merkezinin X sosyal medya hesabından şu paylaşım yapıldı:

Fm(“Muhammed Çolak adlı vatandaşımızın Hırvatistan'da kimliği belirsiz bir grup tarafından fidye karşılığında kaçırıldığına dair Bakanlığımıza dün sabah gelen bilgiler üzerine vakit kaybedilmeksizin Hırvatistan ve Bosna Hersek makamlarıyla temas edilmiştir. Konu yakından takip edilmekte olup gelişmelerle ilgili vatandaşımızın ailesi düzenli biçimde bilgilendirilmektedir.”)

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa