Esnafları internet bankacılığıyla 3 milyon lira dolandırdılar

Kütahya ve 13 şehirde esnaftan alışveriş yapıp, para gönderme bahanesiyle cep telefonu şifreleri ve mobil bankacılık bilgilerini ele geçirerek dolandırıcılık yapan 3 şüpheli tutuklandı.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
10 Ağustos 2024 20:09
GÜNCELLEME
10 Ağustos 2024 20:29
Esnafları internet bankacılığıyla 3 milyon lira dolandırdılar
DHA
Kaynak DHA

13 şehirde birden esnafı dolandırdılar. Kütahya’da yakayı ele verdiler.

Kütahya Emniyetine, kentteki market, tuhafiye, büfe, terzi ve ticari taksi işletmecilerinin internet bankacılık bilgileriyle dolandırıldığı ihbarları geldi.

Bunun üzerine Asayiş Şubesi ekipleri harekete geçti.

Polis, dolandırıcılık şüphelilerinin Onur E. (26), Ozan E. (19) ve Yunus Ç. (21) olduğunu belirledi.

Kütahya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı sonrası operasyon için düğmeye basan polis, şüphelileri yakalayarak gözaltına aldı.

Şüphelilere ait araçta yapılan aramada 26 bin 700 TL nakit paranın yanı sıra 12 adet banka kartı ve 4 adet cep telefonu ele geçirildi.

Şüphelilerin suç makinesi olduğu ortaya çıktı. Polis; Onur E.’nin 28, Ozan E.’nin 23 ve Yunus Ç.’nin tam 20 defa ‘bilişim sistemlerinin kullanılması suretiyle hırsızlık’ suçundan sabıkaları olduğunu belirledi.

Ayrıca şüphelilerin Kütahya’nın yanı sıra Rize, Bilecik, Trabzon, Eskişehir, Artvin, Antalya, Mersin, Samsun, Gaziantep, Tekirdağ, Çankırı, Hakkari, Denizli ve Bursa’da da aynı yöntemle 33 iş yerini dolandırdıkları ortaya çıktı.

Polis araştırmasına göre, şüpheliler, müşteri olarak gittiği işletmelerden alışveriş yaptıktan sonra ödemeyi IBAN üzerinden yapacaklarını söyledi. Esnaftan, mobil bankacılık uygulamalarını açmalarını isteyen dolandırıcılar, uygulamaya giriş yaptıkları sırada ise telefon şifresi ve internet bankacılığı bilgilerini ele geçirdi.

Şüpheliler, daha sonra ele geçirdikleri mağdurlara ait cep telefonlarından el çabukluğu ile internet bankacılığı hesaplarına ulaştı.

Dolandırıcılar, mağdurların hesaplarındaki tüm bakiyeyi, nakit avans ve hızlı kredi işlemleriyle önceden kiraladıkları banka hesaplarına transfer etti.

Mağdurlara, aldıkları mal veya hizmetin ücretini gönderdiklerini ve paranın 5 dakika içinde hesaplarına geçeceğini söyleyen şüpheliler, daha sonra ortadan kayboldu.

3 şüpheli tutuklandı

Nitelikli dolandırıcılık ve açıktan hırsızlık suçlamalarıyla gözaltına alınan 3 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

3 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa