Harris, seçimi belirleyecek ‘salıncak’ eyaletlerde Trump'ın önünde

ABD'deki son anket, Demokratların başkan adayı Kamala Harris'in, salıncak eyaletlerde Cumhuriyetçi Parti adayı Donald Trump'ın önünde olduğunu gösterdi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
10 Ağustos 2024 22:06
GÜNCELLEME
10 Ağustos 2024 23:26
Harris, seçimi belirleyecek ‘salıncak’ eyaletlerde Trump'ın önünde
AA
Kaynak AA

ABD’de 5 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimleri için Harris ve Trump kıyasıya rekabete devam ediyor.

Biden’ın çekilme kararı sonrası ABD’nin ilk kadın başkanı olmak için kolları sıvayan Harris, destekçi sayısını artırıyor.

Bu anketlere de yansıyor.

Amerikan seçimlerinde yüzer gezer oy diye nitelenen ve fikir değişikliğine açık seçmenlerin yer aldığı salıncak eyaletler çoğu zaman seçimlerin kaderini belirliyor.

İşte New York Times ile Siena College, 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimlerine ilişkin, sonuçları belirleyecek kararsız seçmenlerin bulunduğu salıncak eyaletlerden Michigan, Wisconsin ve Pensilvanya'da 5-9 Ağustos tarhlerinde bir anket çalışması yaptı.

Anketin sonuçlarına göre, bu eyaletlerde Demokrat aday Harris yüzde 50 oyla, Cumhuriyetçi rakibi Trump'ın yaklaşık 4 puan önünde bulunuyor.

The Hill gazetesi ve Emerson College tarafından 26 Temmuz'da yayımlanan anketin sonuçları ise farklı bir senaryoya işaret etmişti.

Arizona, Georgia, Michigan, Pensilvanya ve Wisconsin eyaletlerinde yapılan ankette, Harris'in beş "salıncak eyaletin" dördünde Trump'ın hemen gerisinden geldiği görülmüştü.

Ankette, bir eyalette ise iki isim eşit durumda çıkmıştı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa