Mourinho'dan Adana Demirspor maçı sonrası açıklama

Mourinho, takımın şu an yüksek seviyede oynayacak durumda olmadığını belirterek Adana Demirspor önünde kazanmak için gerekli oyunu oynadıklarını söyledi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
11 Ağustos 2024 01:49
GÜNCELLEME
11 Ağustos 2024 01:49
Mourinho'dan Adana Demirspor maçı sonrası açıklama
AA
Kaynak AA

Ülker Stadyumu'nda Fenerbahçe ile Adana Demirspor arasında oynanan ve Fenerbahçe’nin 1-0 galibiyetiyle sonuçlanan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, takımın teknik direktörü Jose Mourinho önemli açıklamalarda bulundu. 61 yaşındaki deneyimli çalıştırıcı, "İki gün içinde iki önemli maça çıktık; Cuma günü Galatasaray-Hatayspor mücadelesi, ardından bugün Fenerbahçe-Adana Demirspor karşılaşması. Bu süreç bana birçok şey öğretti; zaten elde ettiğim bilgiler oldukça değerliydi, fakat şimdi daha iyi anladım." dedi.

“İlk lig maçımda hiç yenilmedim”

Mourinho, kariyerinde ligde oynadığı ilk maçlarda hiç mağlup olmadığını vurgulayarak, "24 yıldır ilk lig maçlarımda hiç yenilmedim. Bu konuda değişen bir şey olmadı. Pozitif bir başlangıç yaptık, ancak iki sezon beraberlikle lige başladığım oldu ve o sezonlarda Şampiyonlar Ligi'ni kazandım. Bugün galibiyetle başlamak güzel, fakat beraberlik de kabul edilebilir olurdu. Maçı daha erken koparmaya çalıştık ve yüksek enerjiyle sahada yer aldık." şeklinde konuştu.

“Skor farklı olabilirdi”

Tecrübeli teknik adam, devre arasında oyuncularını dikkatli olmaları konusunda uyardığını belirtti. "Oyuncularıma, 'Rakip 1-0 geride olduğu için şans arayacak ve son bölümde saldıracak' dedim. Takımın enerjisini yüksek tutmaya çalıştım. Saint-Maximin maç boyunca en çok tehlike yaratan oyuncumuzdu, ancak 90 dakika oynayacak durumda değildi. Sonuçta 3 puanı almak önemliydi, skor farklı olabilirdi ama bu da önemli değil.” dedi.

15 yaşındaki Deniz’i tebrik etti

Adana Demirspor teknik direktörünün kaleyi 15 yaşındaki Deniz’e emanet etmesine de değinen Mourinho, “Meslektaşımı, 15 yaşındaki kalecisini oynatma cesaretinden dolayı tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Mourinho, maç sonrası hakemle yaptığı konuşmalara da değindi. "Rakip takım teknik direktörü, potansiyel olarak daha düşük seviyede bir takımı yönetiyor ve sonuç almak için her şeyi deneyecekti; bu onun hakkı. Zaman geçirmek ve defansif oynamak eleştirilecek bir şey değil. Hakemler ise oyunu kontrol etmek zorunda. İlk 20 dakikada kartlar verilse oyun çok farklı olabilirdi. Hakem kararları üzerine bir sıkıntım yok, doğru kararlardı. Ama bu durum sadece Türkiye'de değil, genel olarak böyle. Herkes puan almak istiyor, bazıları şampiyonluk için bazıları ise ligde kalmak için." şeklinde konuştu.

Mourinho, hakemin kendisine gösterdiği sarı kartın da doğru olduğunu dile getirdi.

"Zamana ihtiyacımız var"

Mourinho, iyi futbol oynamak için zamana ihtiyaçları olduğunu belirtti. "Savunmada ve hücumda daha iyi olabilmek için zamana ihtiyacımız var. Takım tam olarak bir araya geleli sadece iki hafta oldu, bu nedenle her şeyin oturması için süre gerekli. Şu anda takım ideal seviyede değil. Her yerde adam adama savunma yaptık ve bu da oldukça enerji tüketti. Şampiyonlar Ligi'nde bu tarz bir oyun sergilemek için henüz yeterince hazır değiliz." dedi.

“Lille maçına odaklanacağız”

Son olarak, takım içindeki ilişkilere ve oyunculara olan güvenine vurgu yapan Mourinho, "Oyuncularımın psikolojik desteği benim için çok önemli. Onlara her zaman güveniyorum ve bu güvenin karşılığını alacağımdan eminim. Şimdi önümüzdeki Lille maçına odaklanacağız ve elimizden gelenin en iyisini yapacağız." diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa